SİLAHIN CEZAEVİNE NASIL GİRDİĞİ BELLİ OLDU!

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in öldürülmesi ile ilgili detaylar açığa çıkıyor.
Silahın cezaevine nasıl girdiği belli oldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i cezaevinde vuran Gültekin Alan'a bir kadının yardım ettiği ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre, cinayetten kısa süre önce bir hükümlüyü eşi G.B. ziyarete geldi. Daha önce de defalarca ziyarete gelen kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmadı. Kadın böylece iç çamaşırına sakladığı tabancayı cezaevi içine kadar getirdi. Silahı, aynı cezaevinde hükümlü olan kocasına ulaştıran kadın ziyaretin ardından cezaevinden ayrıldı. 

Tabanca tuvalete konuldu. Silahı tuvaletten alan Alan, bir infaz koruma memurunu rehine alarak, koğuş kapısını açtırdıktan sonra Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken’e kurşun yağdırdı. Olayla ilgili Alan, hükümlü H.B., silahı ona götürdüğü öne sürülen eşi G.B. ile infaz koruma memuru H.A.Ö.’nun da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Alan’ın, kendisine olayda yardımcı olduğu iddia edilen infaz koruma memuruna, Tokat’ta pavyon satın aldığı, buraya çalışmak üzere kadınları yolladığı öne sürüldü. Alan ile infaz koruma memuru arasındaki ilişkinin de derinleştirilerek soruşturulduğu öğrenildi.

Olay günü Alan ile başka bir tutuklu F.Y.’nin birlikte spora götürüldüğü, Yüksel’in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısı Alan’ın aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken’in koğuşuna gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi’yi ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği belirlendi.