Silopi'de polis mahalleyi taradı: 2 ölü, 8 yaralı!

Silopi'de sabah saatlerinde Zap Mahallesi'ni ablukaya alan polis, halkı taradı.
Silopi'de polis mahalleyi taradı: 2 ölü, 8 yaralı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Silopi'de sabah saatlerinde savaş sahnelerini aratmayan görüntüler yaşandı. Halka ateş açıldı, 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Evrensel'de yer alan habere göre Polisin silahlı saldırısında ilk belirlemelere göre, 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Polisin 6 evi de ateşe verdiği bildirildi. Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Zap Mahallesi'nin sabah saat 04.00 sularında polisler tarafından ablukaya alındı. Yurttaşların gözaltı ve polis baskınlarını engellemek amacıyla kazdığı hendeklerden dolayı mahalleye giremeyen polis, mahalleyi taradı. İlk belirlemelere göre, polisin açtığı ateş sonucu Hamdin Ulaş (58) ve ismi öğrenilemeyen bir genç yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Polisin 6 evi de ateşe verdiği bildirilirken, bir evin tamamen yandığı belirtildi. 

Ayrıca mahallenin dış taraflarında bulunan bir trafoda da patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle yangın çıktığı ancak herhangi can kaybının yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi edinilemedi.

Med Nuçe Tv’nin canlı yayınına bağlanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç ‘’Bu sabah saat 04:00 sıralarında Zap mahallesinde polis ve askerlerin gözaltı yapmak için mahalleye tank, top ve helikopterlerle girmeye çalışıyor polis bu operasyonda halkın sivil direnişiyle karşılaşıyor. AKP’nin polisi de mahalleyi tarayarak 15 kişiyi yaralıyor. 2 sivil yurttaşımızda şehit düştü. Cenazeler Silopı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumu ağır şehitlerimiz artabilir’’dedi Silopı Devlet Hastanesi’nin de polis ablukası altında olduğunu söyleyen Gülenç ‘‘Silopı de Zap Mahallesi şu an yanıyor ve itfaiyelerin girişine dahi izin verilmiyor. Bu bir devlet terörüdür. Silopi halkına çarpıda bulunuyorum. Zap mahallesine akın etsinler’’şeklinde konuştu.

Zap mahallesinde yaşayan Ali Fadıl Akti’de yayına bağlanarak ‘‘polis tamamıyla mahalleyi kuşatmış durumda. Damlara çıkıp sokağa çıkan kimi gördüyse polis ateş açtı. Şu an mahallede hala ateş ediliyor. Yaralılardan durumu ağır olanlar var. Acil kan ihtiyacı bulunmakta. Mahalle ateş altına alınmış durumda bu şekilde devam ederse ilerleyen saatlerde büyük bir katliam yaşanabilir. Sokağa çıkamıyoruz. Sokakların üzerinden helikopterler geçiyor. Yanan evlerden insanlar kendilerini zorla kurtardılar’’dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü