Suriyeli muhalifler İstanbullu MHP'li çıktı!

ABD'nin Suriye'yi işgal etmek için çeşitli çeteleri içeriye sokarak 'Suriyeli muhalif' gibi sunmasıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
Suriyeli muhalifler İstanbullu MHP'li çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suriye savaşan bazı  kişilerin İstanbullu MHP'liler olduğu ortaya çıktı.

sendika.org'ta yer alan habere göre MHP’nin halen görevdeki İstanbul ilçe başkanlarından Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil, İstanbul Ülkü Ocakları 2. Bölge Başkanı Oğuzhan Başdoğan ve MHP Fatih’ten Kadir Işık, Suriye’ye geçerek Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki cihatçı çetelerle poz verdi.

MHP’liler sosyal medyada fotoğraflarını ve konumlarını paylaşarak kendi kendilerini ifşa edince MHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan bu gidişlerin sadece ziyaret amaçlı olduğu belirtilse de MHP üyelerinin fotoğraflarda kamuflajlı ve silahlı poz verdiği görülüyor. Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye medyasına “Türkmen komutan” sıfatıyla açıklama yapan Alpaslan Çelik’in de Elazığlı bir MHP üyesi olduğu Sendika.Org’un haberiyle açığa çıkarılmıştı.

23 Kasım’da bir MHP heyeti ile Hatay’ın sınır ilçesi Yayladağı’na giden Suat Yılmaz, Facebook hesabından şu notu düştü: “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın talimatı ile gelen heyetimiz, Türkmen katliamına sessiz kalmadı..!”

25 Kasım’da da sivil kıyafetlerle Lazkiye’nin kuzey kırsalından Onur Yeşil ve Kadir Işık’la birlikte fotoğraflar geçen Suat Yılmaz, Türkiye’den giden ülkücü faşistlerin katıldığı “2’nci Sahil Tümeni” adlı cihatçı çetelerin kontrolündeki bölgeye geçti.Ziyaretlerinde askeri faaliyete katıldıklarını da fotoğraflayıp bunu sosyal medyadan yayımlayan MHP’lilerin ifşaatından tedirgin olan parti yönetimi ise basına durumu kurtarmaya yönelik bir demeç verdi.

Habertürk’e konuşan MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

“Peyder pey, zaman zaman ilçelerimizden devletin izni doğrultusunda Türkmenlere yardım gönderilmektedir. Bu yardımların başında yetkili olarak ilçe başkanlarımız ve il yöneticilerimiz de yer almakta ve o bölgeye gitmektedir. Esenler ve Bağcılar ilçe başkanlarımız da en son giden yardım TIR’ları ile birlikte sınır hattına geçmişlerdir. Türkmenlerin bulunduğu bölgeye sadece insani yardım götürmüşlerdir. Kamuflaj ve silahlı fotoğraflar sadece hatıra için sınır bölgesine yapılan ziyarette çekilen fotoğraflardır.”

Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda 24 Kasım’da Türkiye’den Suriye’nin Lazkiye kırsalına götürülen ‘bir grup’ gazeteciye açıklamalarda bulunan Elazığ Keban’ın MHP’li eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik’in oğlu, ülkücü faşist Alpaslan Çelik, ana akım medya tarafından “Türkmen komutan” şeklinde sunulmuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü