Türkeş MHP'den ihracına itiraz etti!

Tuğrul Türkeş, noter aracılığıyla partisi MHP'den ihracına itiraz etti. Türkeş, 'Sadece partimi iktidar yaptım. Başkaca bir disiplin fiili işlemedim' dedi.
Türkeş MHP'den ihracına itiraz etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türkeş'in, noter aracılığıyla Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı'na gönderdiği ihtarnamede, üyesi ve Ankara Milletvekili olduğu MHP'den ihraç edildiğine ilişkin kararın kendisine henüz tebliğ edilmediğini belirtti.

İhraç kararının "haksız, mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun" olduğunu savunan Türkeş, "Ülkemizin bu kadar kritik dönemden geçtiği günlerde, Disiplin Kurulu'nun Tüzük hükümlerine açıkça aykırı bir şekilde teşekkül ettirilerek verilen bu karar, tarihe önemli bir not olarak düşecektir. Bunun mücadelesi ayrıca yapılacaktır" dedi.

Türkeş'e göre, "geçici seçim hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesi" dışında suçlandığı bir durum yok.

Halen Ankara Milletvekili olması ve üstlendiği görevin Anayasa'dan kaynaklanan yasama görevi çerçevesinde bulunması nedeniyle Merkez Disiplin Kurulu'nun yetkisiz ve görevsiz olduğunu ileri süren Türkeş, şöyle konuştu:

"Yetkili ve görevli Kurul, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Disiplin Kuruludur. Bu nedenle verilen karar yok hükmündedir. Ayrıca, milletvekili olmam nedeniyle Disiplin Takibatı yaptırmaya, 'Grup Yönetim Kurulu ve Genel Başkan' birlikte yetkilidir. Oysa hakkımdaki disiplin takibatının, sadece Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli'nin sevk yazısıyla başlatıldığı anlaşılmaktadır. Grup Yönetim Kurulu Kararı olmadan, tek başına Genel Başkan, disiplin takibatı yaptıramaz. Bu yönden de verilen karar keenlemyekündür."

"BEN SADECE PARTİMİ İKTİDAR YAPTIM"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, seçmenlerden "niçin iktidara talip olmadıkları" konusunda eleştiriler aldıklarını, seçmenlerin talebinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Türkeş, şöyle devam etti:

"Ben sadece, partimi iktidar yaptım. Başkaca bir disiplin fiili işlemedim. Bunu hiç kimse ileri süremez. Genel Başkanımı eleştiren en ufak bir davranışım olmamıştır. Parti dışı ocakların, şahsıma tehdit boyutundaki açıklamalarına sessiz kalamam. Milletvekilinin görevini yapmasına mani olacak saldırılara karşı koymak, öncelikle insanlık görevidir. Ben bakanlık görevini kabul ederek, herhangi bir yasa dışı suç örgütüne katılmadım. Her gün şehit haberleri yüreğimizi dağlar iken, ülke uçurumun kenarına getirilmiş iken, Türkiye Cumhuriyetinin Anayasal ve meşru seçim hükümetinde görev kabul ettim. Milliyetçiliği, partimizin temel ilkesi olarak benimsemiş bir siyasi hareket olarak görev ve sorumluluktan kaçmak, varlık nedenimize aykırıdır. Binlerce ülkücü şehide sahip bir partinin, günlük politikaların esiri olması mümkün değildir. Ben sadece Allah önünde eğilir, milletimin yüce menfaatleri için yaşarım. Bunun dışındaki her türlü itham sahipleri, beni partimden geçici olarak uzaklaştırabilir. Ancak, tarih önünde ve uzun vadede haklılığım ortaya çıkacaktır. Partiler, millete ve devlete hizmet etmek için bir araçtır. Bugün bu araç elimden alınmak istense dahi, millet ve devlete hizmet yolundan asla vazgeçmem. Bu nedenle, disipline sevk yazısında belirtilen, Başbakan Yardımcılığı sıfatıyla geçici seçim hükümetinde kabine üyeliğini kabul etmemin, partimin hangi ilke ve esaslarına aykırılık oluşturduğu izaha muhtaçtır."

AA'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ihtarnamede bu nedenlerle Merkez Disiplin Kurulu'nun ihraç kararına itiraz ederek, ihraç kararının görev ve yetki yönünden yok sayılmasını, ortadan kaldırılmasını, her türlü hukuki ve cezai başvuru haklarımın saklı tutulmasını talep etti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü