Türkiye'nin yer aldığı silah fuarı protesto edildi!

Londra silah fuarı protesto edildi.
Türkiye'nin yer aldığı silah fuarı protesto edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 21:50:00    

Londra'da kanlı kefenlerle silah ticaretine dikkat çekildi.

Telgraf Gazetesi'nden Esra Ertürk'ün haberine göre Dünyanın en büyük silah ticareti fuarının olduğu Excel Fuar Merkezi'nde, Londra’da yaşayan bir grup Kürt ile onlara destek olanlar, Türkiye başta olmak üzere, devletlerin silah ticaretini protesto etti.

İlk olarak Excel Centre’in karşısında bulunan bölgede eylem yapan grup, kanlı kefenlerle yere yatıp silah ticaretinin ölümlere yol açtığına vurgu yaptı.

Corporate Watch ve Campaign Against the Arms Trade’in de destek verdiği eylemde, Birleşik Krallık’ın Türkiye’ye silah satışını durdurması gerektiği çağrısı yapıldı ve Avrupa’da yaşanan mülteci akınından silah ticaretinin sorumlu olduğu dile getirildi.

Salı, 15 Eylül’de gerçekleşen eylemde, katılımcılar, daha sonra Excel Centre’ın önüne eylemine devam etmek istedi, fakat, polis grubu girişe yaklaştırmadı. Fuar merkezinin girişinde yoğun bir polis varlığı gözlemlendi. Eylemciler burada, 'Britanya, Türkiye’ye silah satışını durdur', 'Kürdistan’da soykırımı durdurun' ve fuara katılanlara hitaben 'Kendinizden utanın' sloganları attılar.

'DEVLETLERİN SÖZLEŞMELERİNE KARŞI DAYANIŞALIM'

Ciwanan Azad ve Kürt Halk Meclisi tarafından düzenlenen eylemde, dünyada devam eden savaş ortamlarına dikkat çekildi ve şunlar söylendi:

'Bu yıl dünyanın en büyük silah ticaretinin yapılacağı fuarlarından birisine şahit olacağız. Dünyanın dört bir yanında katliamlar gerçekleştiren ve mağdur insanları kendi çıkarları için öldüren katil devletlerin yer alacağı ve silah ticaret sözleşmelerin yapılacağı fuara aynı zamanda T.C devlet temsilcileri de katılacaktır. Silahların, bombaların, tomaların, akreplerin vb aletlerin sergilenmesi adeta insanlığa karşı ve hümanizmi yok etme girişim sergisinden başka bir şey değildir. Başta eli kanlı T.C devleti ve devletler arası gerçekleşecek sözleşmelere karşı dayanışma ruhunu yükseltmeliyiz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü