Ünlülerden o yasa önerisine tepki

Ünlülerden o yasa önerisine tepki
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

AK Parti milletvekillerince kabul edilen önergeyle; cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda CMK'deki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmişse cezanın infazının ertelenmesine karar verilecek.

Meclis'ten geçen bu yasa tasarısına halktan büyük tepki geldi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR

Demet Akalın

Evlat yetistiren yigeni kuzeni komsusu insan olan herkes buna isyan eder!

Berna Laçin

Konuşulmanın suç sayılması gereken şeyler tartışılıyor hala, midem bulanıyor artık #Tecavüzcüyükoruma #tecavüzsuçtur

Aylin Aslım

AK Partili kadınlar, hadi duyalım sesinizi! “Tecavüzcünün yeri hapistir” deyin. “Çocuklara dokunmayın” deyin. #Tecavüzmeşrulaştırılamaz

Ayça Varlıer

Gelişmekte olan bir toplumuz? Medeni kanunların yasadan kaldırılması talebi ile ortaçağa doğru sağlam ilerliyoruz.

Arzu Sabancı

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme... Haberi detaylı okuduğunuzda kendi rızasıyla evlenmiş küçük yaşta kızların eşlerine kavuşması sebep gösterilerek yapıldığı öne sürülüyor... Bu dahi olsa, bu yasa kabul edilemez... Siz bu yasayı geçirerek buna zemin hazırlayamazsınız... Mikader olarak, buna maruz kalmış genç kızların rehabilite edildikleri yerleri ziyaret edip onlara rehabilitasyon merkezi açan bir kurumun üyesi ve bunu yaşayan kızların dramına şahit olan biri olarak olmaz, olamaz diyorum..

Özge Uzun

Şimdi geceden bu yana bu işi savunan mesajlara bakıyorum da! Ya da işi siyasete çekmeye çalışanlara! Geleneğimizde, dinimizde var 13 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesi sözlerine, bu durumu legalize edenlere! Hanımlar, beyler! Tecavüz bir suçtur! Bunun "ama"sı "fakat"ı yoktur!

Merve Büyüksaraç

Bugün Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak!!! Lanet olsun.

Ebru Destan İnan

Şiddet, cebir, tehdit olmadan olana 'tecavüz'denmez ! Biz nasıl koruyacağız kızlarımızı göz koyan erkeklerden!

 

 

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü