Uygur Bölgesi'nde oruç yasağı yok, Türklere zulüm yok!

Anadolu Ajansı, Uygur Türkleri'ne zulmedildiği iddiası nedeniyle Uygur Bölgesi'ne giderek gözlem yaptı. 'Oruç yasağı yok' dedi.
Uygur Bölgesi'nde oruç yasağı yok, Türklere zulüm yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Uygur bölgesine giden AA, "Burada oruç yasağı yok, gündelik hayat normal" dedi.

Bölgedeki gündelik hayattan da her şeyin normal gözüktüğü fotoğraflar yayınlayan AA, "Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yıllardır uygulanan güvenlik önlemleri devam ediyor. Kamusal alanda yapılan gözlemlerde, oruç yasağına ilişkin herhangi bir bildiri görülmüyor" ifadelerini kullandı.

 

Haberde, şu ifadeler yer aldı:

"Urumçi'nin merkezinde bulunan Büyük Pazar bölgesindeki Kuruk Köprü Camisi'nde öğle namazında her yaştan Uygur görülebilirken, sakallı Müslümanlar ile çocukları da ibadet ediyor. Vakit namazları dışında arzu edenler camiye gelip Kur'an-ı Kerim okuyor. Uygurlara bölgede dini inançlara yönelik kısıtlama olup olmadığı konusunda sorular sorulduğunda, tedirgin bir yüz ifadesiyle olumsuz yanıt vermekten kaçınıyorlar."

"Halka açık alanlarda oruç yasağına ilişkin somut bir bildiri ya da afiş tespit edilemezken, kendilerine soru yöneltilen bazı esnaf ve vatandaşlar kısa yanıtlarla da olsa oruç tuttuklarını ifade ediyorlar. Diğer yandan, Çin'de geçen yılın başında yürürlüğe giren terörle mücadele yasasının ardından bazı konularda yasakların gündeme geldiği ifade ediliyor ve bu yasaklara dair afiş ve broşürler Urumçi'de birçok bölgede görülüyor."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü