VEGAN TUTSAK OSMAN EVCAN MÜCADELEYİ KAZANDI!

Vegan-anarşist tutsak Osman Evcan vegan yemek talebiyle açlık grevine başlamıştı, Evcan'ın talebi kabul edildi.
Vegan tutsak Osman Evcan mücadeleyi kazandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kocaeli F-Tipi Cezaevi'nde 33 gündür sürdürdüğü açlık grevine son veren Osman Evcan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Sosyal Savaş'ta yer alan habere göre bundan sonra Kocaeli Cezaevi yerleşkesinde bulunan vegan ve vejetaryen tutsaklar için hazırlanan yemeklerde sadece konserve değil taze sebzeyle yemekler yapılması talebi kabul edilmiş. Ayrıca iç kantine vegan ürünler alınması konusunda da cezaevi yönetimi olumlu karar almış. Osman Evcan ve diğer vegan-vejetaryen tutsaklar için gerekli olan vegan ürünlerin tedarikini Osman Evcan’ın yönlendirmesiyle vegandukkan.com üzerinde gerçekleştirilecek. Osman Evcan için vegandukkan.com adresi üzerinden verilen siparişleri cezaevi yönetimi kabul etme kararı da almış. Osman Evcan’ın adresine isteyenler vegan dükkan’ın internet adresinden online olarak vegan ürün yollayabilir.

Son olarak Kandıra’daki tutsaklar için koğuşlarda çay için semavere izin verilmiş Osman Evcan’ın girişimleri ve mücadelesiyle. İsteyen semaver de yollayabilir Osman Evcan’a ve diğer tutsaklara.

Cezaevi kabusuyla baş etme konusunda kendisi ve hepimizin adına yeni bir zafere daha imza atan Osman Evcan’a ne kadar teşekkür etsek az.