VİCDANİ RETÇİ ONUR ERDEN SAVCILIĞA ÇIKARILIYOR!

Askerlik yapmayı reddettiği için 2013 yılında tutuklanarak Gelibolu Askeri Cezaevi’ne konulan vicdani retçi Onur Erden serbest bırakıldıktan sonra davalarına katılmadığı gerekçesiyle hakkında yeniden arama kararı çıkarılmıştı.
Vicdani retçi Onur Erden savcılığa çıkarılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 05:35:55    

Askerlik yapmayı reddettiği için 2013 yılında tutuklanarak Gelibolu Askeri Cezaevi’ne konulan vicdani retçi Onur Erden serbest bırakılmıştı, zorla götürüldüğü askeri birliğinden askerlik yapmayı reddettiği için iki kez firar eden vicdani retçi Onur Erden, gittiği Güney Kıbrıs’tan sınır dışı edilerek, Türkiye’ye iade edilmesi sonrası  çıkarıldığı askeri mahkemece tutuklanarak, Gelibolu Askeri Cezaevi’ne konulmuştu.  Erden hakkında Gelibolu Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı. mahkeme heyeti, 86 gün sonra Erden’in serbest bırakılmasına karar vermişti.

Onur Erden tahliye edildiği günden bu yana duruşmalara katılmadı. Mahkeme,  Erden'i askerliğe elverişli olup olmadığı hususunda rapor alınması için hastaneye sevk etmek için yakalama emri çıkarmıştı. Erden çıkarılan yakalama emri nedeniyle Manavgat'ta yakalandı.

Avukat Davut Erkan''ın aktardığı bilgiye göre vicdani retçi Onur Erden önce savcılığa ardından mahkemeye çıkarılacak ve yeniden tutuklanma ihtimali söz konusu.