Yemen'de kadınlar mağaralarda doğum yapıyor!

Yemen'de Suudi jetlerinin bombardımanlarından kaçan kadınlar mağaralarda doğum yapıyor.
Yemen'de kadınlar mağaralarda doğum yapıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yemen’de Suudi jetleri tarafından yapılan hava saldırıları sivillerin hayatını etkiliyor. Independent’ın haberine göre, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), Yemen’in kuzeyindeki dağlık Razeh bölgesinde bulunan 40 bin nüfuslu Şiara kasabasında yaşayan kadınların, geçen ay jetlerin hastaneyi hedef alması nedeniyle hastanede doğum yapmaktan korktuğunu aktardı. Geçen ay hedef alınan hastane, saldırıların başlamasından bu yana bombalanan üçüncü MSF hastanesiydi.

Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun geçen yıl 26 Mart’ta bombardımanlar düzenlemeye başladığı Yemen’de her geçen gün sivil ölümler artıyor. Şii Ensarullah Hareketi’nin ülkedeki ilerleyişini durdurmak amacıyla kurulduğu belirtilen koalisyon, sıklıkla insan hakları ihlalleriyle gündeme geliyor.

Binlerce sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına, milyonlarca çocuğun yardıma muhtaç hale gelmesine neden olan hava saldırılarında hastaneler, fabrikalar ve okullar hedef alınıyor.Uluslararası örgütler, İngiltere, Fransa ve ABD’nin de çeşitli yollarla destek verdiği Suudilerin hava saldırılarında savaş suçları işlendiğine dair bulgulara raporlarında birçok kez yer verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü