50 dolar için yavru köpeği yaktı! 4 yıl hapis...

ABD'nin Missouri eyâletinde Zeus isimli bir köpek Wesley Reid isimli bir kişi tarafından yakıldı. Köpeğin bakımını üstlenen Jamal Ritchie'nin köpeği yakan kişiye 50 dolar borcunun olduğu öğrenildi.
50 dolar için yavru köpeği yaktı! 4 yıl hapis...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Gözde Y. Öztürk/ Vehaber

St. Louis Missouri'de yavru köpeği yakan Wesley Reid hapse atıldı. Ağustos 2013'te yüzü, ayakları ve gözleri yanmış halde bulunan Zeus adlı 3 yaşındaki uysal pitbullun trajik öyküsü sosyal medyada yayıldı.

22 yaşındaki Wesley Reid önümüzdeki 4 yılı hapishanede geçirecek. Hayvan Koruma Görev Ekibi Yöneticisi Mike Perkins, hayvanlara zarar veren birçok suçlunun şartlı tahliyeyle salıverilmesinden bu yana Reid'in hapis cezası almasının doğru yolda atılan bir adım olduğunu belirtti: "Yıllardır zulüm ve ihmal kurbanı olan hayvanlar için bu büyük bir zaferdir. Umarım bu herkese sert bir örnek teşkil eder. Bu iğrenç bir suçtur ve birisi bunu bir hayvana yapabiliyorsa kimbilir insana ne yapar? Yani, yargıcın hapis cezası vermekte haklı olduğunu düşünüyorum."

Wesley Reid, St Louis'in doğu muhitindeki Walnut Parkı'nın Amelia yolundaki 5700 bloğunda Zeus'u ateşe verdi. Zeus'un sahibi Jamal Ritchie, Reid'e 50 dolar borçluydu.
Reid, köpeği ateşe verip hiç pişmanlık duymadan izlediğini itiraf etti.

Zeus, üçüncü dereceden yanıktan etkilendi. Yüzünün %75'inden fazlası yandı. Patilerinde ve vücudunun sol tarafında da yanıklar vardı. Humane Society'deki veterinerler Zeus'un dayanılmaz acı çektiğini gördüler ve onu uyutma kararını verdiler. Ritchie, veteriner masraflarını ödeyemeyeceği için köpeği yetkililere teslim etti. Reid, Zeus'u ateşe vermeden önce köpeğin sağlığı çok iyiydi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü