Binali Yıldırım: Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık!

Binali Yıldırım 'Siyasi partilerden, medyadan beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz'da bu örgütün maskesi öyle bir düştü ki bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü.' dedi.
Binali Yıldırım: Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında konuşuyor. 

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

15 Temmuz'un tahribatını onarmak için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Daha ilk saatten itibaren yurdun her köşesinde savcılarımız harekete geçmiş hukuk işlemeye başlamıştır. Polisimiz mücadele verirken yurdun dört bir yanında asayişin teminini gerçekleştirmiştir. Ekonomi yönetiminde asla bir sorun olmamıştır. kahraman Türk millet ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmıştır. 

YENİKAPI DAVETİ

Dün muhalefet liderlerini makamlarında ziyaret ettim ve süreçle ilgili bilgileri aktardım. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Pazar Günü İstanbul'da demokrasi mitingi gerçekleştirecektir. Bu mitinge AK Parti olarak tüm teşkilatlarımızla katılacağız, Yenikapı'da hazır olacağız. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı yineliyorum. Gün birlik günüdür. CHP ve MHP'yi bu büyük buluşmaya davet ediyorum. 

15 TEMMUZ'DA MASKELERİ DÜŞTÜ

En büyük tahribat ordumuz içinde ve TSK içinde yaptı. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin anlamlı dizelerini aktarmak isterim "Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler" Kuranı Kerim'de de denildiği gibi sizin şer gibi gördüklerinizde hayır vardır. Sizin hayır gibi gördüklerinizde şer vardır. 15 Temmuz akşamı şer güçler  Türkiye'nin üzerine bir karanlık gibi çökmek istedi ama Allah 15 Temmuz şer girişimİni bizim için hayır etti. Bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden, medyadan beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz'da bu örgütün maskesi öyle bir düştü ki bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. 

MİLLET SERBEST! ONLAR YAPMASI GEREKENİ YAPTI

Darbe başarılı olsaydı bugün ne anaysa olacaktı ne de hukuk işleyecekti. Gazi Meclis kapatılacak ve siyasi irade yok edilecekti. Eğer bu darbe girişimibaşarılı olsaydı bugün özgür basından, ifade özgürlüğünden hiç. bir eser kalmayacaktı. Devletimiz de milletimizde uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan da Başkomutanımızın dik duruşu ve milletimizin göğsünü kurşunlara siper etmesidir.Devleti, milleti, demokrasi ve özgürlüğü korumak için Meclis'imiz 3 aylık OHAL kararı almıştır. OHAL millete değil, hükümete ilan edilmiştir. Bu darbe girişimini yapanların tamamen ortaya çıkarılması ve hesapların sorulması için biz kendimize OHAL ilan ettik. Millet serbest. Onlar yapması gerekeni 15 Temmuz gecesi yaptı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü