DAVUTOĞLU: MÜLTECİ AKININA YOL AÇACAK BİR SALDIRI OLURSA SURİYE İÇİNDE TEDBİR ALIRIZ!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Çankaya Köşkü’nde düzenlediği güvenlik toplantısının ardından Meclis’te açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu: Mülteci akınına yol açacak bir saldırı olursa Suriye içinde tedbir alırız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 00:34:48    

Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle;

''TALİMATLAR VERDİK

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki gelişmeler güvenlik birimleri ve bizim tarafımızdan an be an takip edilmektedir. Dün (önceki) gece ve evvelsi (dün) gece bir kaç kez hem MİT Müsteşarımızla hem Genelkurmay Başkanlığımızla temaslarımız oldu. Dışişleri Bakanımıza bu konuyu BM’de gündeme getirmesi için gerekli talimatları verdik. Bu konudaki hassasiyetimiz her gün, her saat itibariyle devam etmektedir. 

SURİYE İÇİNDE TEDBİR ALIRIZ

Burada bir kaç husus önemli. Birincisi sınır güvenliğimiz. Sınır güvenliği bağlamında Türkiye’ye dönük herhangi bir tehdit teşkil eden gelişme olursa anında mukabele etme talimatı güvenlik birimlerimize verilmiştir. İkincisi, Türkiye’ye dönük mülteci akınına yol açacak şekilde bir saldırı sözkonusu olduğunda bu konuda da gerekli tedbirler Suriye içinde ve Türkiye içinde alınır. Üçüncüsü de, Suriye’de Türkiye müzahir gruplar, topluluklar; bunlar ister Arap, ister Kürt, ister Türkmen olsun saldırıya uğradıklarında onlara her türlü insani yardımı ve bulundukları bölgelerde kalmasını temin edecek yardımı yaparız.''