Demirtaş: Çakma milliyetçi Çin malı parti!

'AKP orada insanları diri diri yakan barbarlık ordusunu destekleme kararı alıncaya kadar toplu göçler yoktu'
Demirtaş: Çakma milliyetçi Çin malı parti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

SARAY'DAKİ ŞAHIS HALİFE OLMAK İSTEYEBİLİR

5 yıl önce savaş ilk başladığı ilk gün ne dediysek, 5 yıl sonra aynı noktadayız. AKP hükümeti ki o zaman stajyer başbakan henüz başbakan değil, Dışişleri Bakanı idi. O zaman bazı milletvekilleri hızını alamamış Şam’da namaz kılacağız demişti. AKP mevcut BAAS iktidarından mezhebi nedeniyle rahatsızlık duyuyordu, katliamlarından rahatsız olduğuna dair tek bir eleştiri almadık bugüne kadar. BAAS rejimi yıkılacaksa yerine AKP’ye yakın bir iktidarın oluşumunu istediler. AKP iktidarına yakın siyasi anlayışlar iktidar olursa yeni halifesinin de inşa süreci başlayacaktı. Saray’daki şahsın hedefleri olabilir, halife de olmak isteyebilir. Bunu açıkça ifade edebilir, benim siyasi projelerim şunlardır diyebilir. Halka kendini bu şekilde ifade eder, halk bunu uygun görürse gerçekleştirebilir. Fakat çirkin oyunlarla, ayak oyunlarla rant düzeni üzerine kurulmuş bir sisteme biz meşru bir sistem diyemeyiz. Şam ile ilgili hayalleri bunlardır. Ama baktılar Şam yönetimi devrilmiyor. İşte o zaman Davutoğlu ve Erdoğan 'O halde biz bir şey yapalım' dediler. Bir şeyler yapmak istiyoruz dedikleri şey oradaki radikal grupların desteklenmesiydi. Bugün çeteci örgütler AKP’nin destek kararıyla güçlenmeye başladı.

AKP BARBARLIK ORDUSUNU DESTEKLEME KARARI ALINCAYA KADAR TOPLU GÖÇLER YOKTU 

Bu göçleri tetikleyen şey yeni Osmancılık anlayışı olan hatalı politikalarından kaynaklanıyor. Cumhuriyet Yayın Yönetmeni’yle ve Ankara Temsilcisi’nin yargılanmasının nedeni budur. Orada sadece birkaç TIR yakalandı. Yüzlerce, binlerce TIR teslim edildi. Orada bir nüfus değişimi sağlanacaktı. O insanlar göç edecek, Nusracılar, IŞİD’ciler yerleşecek. Bunlar AKP’yle uyumlu kesimler. Musul’da olanlar... Konsolos şu an CHP milletvekili. Keşke konuşsa. Tayyip Erdoğan, Nusra’nın Ahrar ul Şam’ın ve DAİŞ’in insanlığın başına bela olmasından sorumludur. Bu insanları evinden eden sizsiniz. Bu insanlar üzerinden şimdi para alışverişi yapıp kendilerince tüccar pazarlığı yapan sizsiniz.

ÇAKMA MİLLİYETÇİ ÇİN MALI PARTİ

Çakma milliyetçi parti AKP’den daha AKP’li olmuş durumdalar. Her hafta Salı günleri iki AKP grup partisi yapılıyor. Birini Davutoğlu birini Bahçeli yapıyor. Zamana da yazık Davutoğlu konuşurken, Bahçeli yanında dursun kafasını sallasın yeter. Çin malı çakma milliyetçi koltuğunu kaybetme korkusuyla ırkçılığa oynamak için buradan bugün Nusaybin’de katliam çağrısı yapıyor. Kan görmek istiyorsan orada tam senlik günler yaşanıyor. Kan görünce kendisinin yanaklarına can geldiğini acı bir şekilde tecrübe ettik. Zaten oralar yıkılıyor için rahat etsin. Bizim içimiz rahat değil, barıştan yana olanın içi rahat değil. Irkçılık ve faşizmle beslenip her yeri işgalci ruhla fethedeceklerini düşünenler yanılırlar. Bu vücutta baş gitse bile başsız bedenimiz sizin önünüzde diz çökmez merak etmeyin. Alçaklığın tarihini yazanlar, halkı tehdit edenler katliamla korkutarak iktidarlarını güncelleyemeyecektir. Maraş’ta Sivas’ta 1925’te Şeyh Sait’te 1938’de Dersim’de Ağrı’da Zilan’da yaptıklarınızı bir kez daha yapamayacaksınız. Siz bu tarihi dönemde kaybedeceksiniz, insanlık kazanacaktır. Biz ülkemizin geleceği için faşizme karşı her yerde direnişte olacağız. Bir kez daha geleceğimizi böylesi ırkçı anlayışlara teslim edecek değiliz.

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü