DHKP-C: AKP iktidarının tüm çalışanları hedefimiz!

DHKP-C, Halkın Sesi Tv adlı Facebook sayfası üzerinden Suruç katliamı ile ilgili açıklama yaptı.
DHKP-C: AKP iktidarının tüm çalışanları hedefimiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İşte o yazı:

''Urfa Suruç Katliamının Hesabını Sorduk Soracağız!
Urfa Suruç’ta emperyalizmin ve AKP iktidarının gayri-meşru çocuğu olan IŞID terör örgütünün devrimcilere ve halkımıza yönelik katliam saldırısı sonucunda şu ana kadar 32 insanımızı kaybettik. Saldırıda yakınlarını kaybeden ailelerin, SGDF üyelerinin ve tüm halkımızın başı sağ olsun.
Bu saldırı AKP iktidarının planladığı ve hayata geçirdiği bir saldırıdır. Hem Urfa’da hem Kobane’de eş zamanlı bombalar patlatılmıştır. AKP yönetememe krizi içerisinde ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir. Bu katliamların halkımızı, devrimcileri korkutacağını sanmaktadır ama yanılmaktadır. Yanıldığını göstermek adına Cephe Milisleri olarak Gülsuyu-Gülensu Mahallesinde 21 Temmuz akşam saat 22.00 civarında korsan eylem yaptık. Nurettin Sözen parkının üstünden yürüyüşümüz başladı. Uzun namlulu silahlar ve havai fişeklerin kullanıldığı korsanda “Suruç’un Hesabını Soracağız Cephe” yazan pankart açıldı. Halk pencerelerinden alkışlarla ve sloganlara eşlik ederek desteklerini sundular. Heykel meydanına geldiğimizde halk alkışlarla ve büyük bir coşkuyla karşıladı Cephelileri. Meydanda ajitasyonlarla halka gerçekler anlatıldı. Çekilen ajitasyonlar da “AKP iktidarının beslemesi IŞID’in yaptığı katliamlar halkı sindirmek ve korkutmak için yapılıyor ama unuttukları bir şey var halkın umudu var. Halkımız faşizm katlanarak artmaktadır, faşizmi seçimle sandıkla parlamentoyla yenemeyiz. Faşizmi ancak silahlanarak yenebiliriz. Faşizmi Eliflerle, Bahtiyarlarla, Şafaklarla yerle bir edeceğiz. Herkesi Cephe saflarına silahlanmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz “ denildi. Meydanda sık sık havai fişek atılarak gecenin karanlığı aydınlatıldı. Uzun namlulu silahların da ateşlendiği korsan, marşlar ve sloganlarla devam etti. Yollar kesilerek düşman beklendi ancak uzun bir süre gelmeyince mahalle içerisinde gezildi. Önce okul yoluna ardından Dinler sokağa geçildi. Sloganlar ve pankartımızla her sokakta Suruç’un hesabını soracağımızı haykırdık. Ardından gecekondu bölgesinden Emek caddesine inildi. Burjuvaların oturduğu ve gece kondularımıza göz diken sitelerin içerisine doğru havai fişekler atıldı. Emek caddesinden aşağı doğru inildi. Burada da sloganlarla marşlarla korsan devam etti. Ardından kontrollü ve örgütlü bir şekilde geri çekilerek eylem bitirildi. Korsan eylem yaklaşık iki saat sürdü.
AKP iktidarının tüm çalışanları, il ilçe yöneticileri, bürokratları, milletvekilleri hepiniz hedefimizsiniz. Kan, gözyaşı ve katliam üzerine kurduğunuz bu saltanatı başınıza yıkacağız. Bekleyin Gün bizim, gece bizim geleceğiz yine geleceğiz Muharrem olup geleceğiz, Şanlı Çuhadar olup beyninizde patlayacağız. BEKLEYİN…
KAHROLSUN FAŞİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ
KATİL DEVLET HESAP VERECEK
DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR
YAŞASIN DEVRİMCİ DANIŞMA
KATLİAMLARIN HESABINI SORDUK SORACAĞIZ


CEPHE MİLİSLERİ''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü