Emek örgütleri Taksim'de, vali yasakta kararlı!

1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak İstanbul Valiliği’yle yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. Emek örgütleri '1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacağız', Vali 'Taksim’de olmaz' dedi
Emek örgütleri Taksim'de, vali yasakta kararlı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Görüşmede emek örgütleri temsilcileri 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim’de kutlama kararlarını açıklarken, Vali Şahin 2911 sayılı kanunu, Taksim’in miting alanı olmadığını ve güvenlik sorununu gerekçe göstererek Taksim’de gösteri yapılamayacağını savundu.

Vali yasaklama tavrını, 2911 no’lu kanuna ve kendilerince açıklanan “miting yapılabilecek alanlar” listesinde Taksim’in yer almamasına dayandırsa da 1 Mayıs gerek mahkeme kararları gerek resmi tatil ve bayram olması dolayısıyla bir istisna teşkil ediyor.

1 Mayıs 2014’e ilişkin davalar Taksim’de 1 Mayıs kutlaması çağrısı yapan emek örgütleri yöneticilerinin ve göstericilerin beraatiyle sonuçlanmıştı.

Yasak olmazsa, polis karışmazsa, sorun da olmaz

Güvenlik sorunu tartışması ile ilgili olarak da Vali’ye 1 Mayıs’ın 3 sene Taksim’de kutlandığı ve güvenlik sorunu çıkmadığı, sorunu yaratanın yasaklama tavrı olduğu belirtildi.

Yarın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan heyet, tüm toplumsal muhalefet bileşenleri ile görüşmeleri sürdürüp ortak hareket edecek.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü