Hayvan polisleri göreve başlıyor!

Norveç, yeni başlayacak program ile hayvanların korunması için hayvan hakları polis departmanlığını yürürlüğe sokacak.
Hayvan polisleri göreve başlıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çeviri: Cem Çeboğlu

Üç yıl boyunca yürürlükte olacak program ile bir dedektif, bir hukuk danışmanı ve bir koordinatör, Norveç’teki hayvan istismarı vakalarının izini sürüp yasal işlemlerini yürütecek.

 

Ecorazzi'de yer lan habere göre konu hakkında demeç veren Norveç Tarım Bakanı Sylvi Lishtaug yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce, hayvanları korumak adına bu program oldukça önemli. Böylece, hayvanlar sahip oldukları haklardan yararlanabilecek ve herhangi bir hak ihlali durumunda onları savunan bir ekip bulunacak” dedi.

Yalnızca hayvanların içinde bulunduğu tehlikeyi minimuma düşürmeyi hedeflemediklerini belirten Lishtaug, bu program ile insanların haklarını da muhafaza etmeyi planladıklarından bahsetti.

Daha önce yapılan araştırmalarda, “hayvanlara karşı kusurlu davranışta ya da istismarda bulunan bireylerin, aynı davranışları insanlara karşı da uyguladığı” raporlanmıştı.

Norveç’in başlatacağı bu girişimin, diğer ülkeleri de bu alanda reforma götürtecek kararlar aşamasında teşvik edebileceği düşünülüyor; ancak bölgedeki hayvan hakları polislerine sahip olan ilk ülke Norveç değil.

2011 yılında hayvan refahı sorunlarını takip etmek adına Hollanda ve İsveç’in başlattığı programlarda 500 polis görev almıştı.

Norveç’te geçtiğimiz yıl içerisinde hayvan istismarına bağlı 38 farklı suç tespit edildi. Başlatılacak programın, hayvan istismarcılarının 3 yıla kadar hapis yatmalarına sebep olacağı öngörülüyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü