HDP ile HÜDAPAR'lılar arasında silahlı kavga: 2 ölü!

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, iki kişi yaralandı.
HDP ile HÜDAPAR'lılar arasında silahlı kavga: 2 ölü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ETHA'da yer alan habere göre; Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozlu köyüne giden HDP konvoyuna Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyeleri uzun namlu silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada iki kişi yaralandı.

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı köylerde seçim çalışmalarını sürdüren HDP'lilere Hür Dava Partisi üyelerince silahlı saldırı gerçekleştirildi. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı köylerde ziyaretler gerçekleştiren HDP'nin konvoyu Kozlu köyüne geldiğinde HÜDA-PAR üyelerinin engeli ile karşılaştı.

HDP'lilere saldıran HÜDA-PAR'lılar, konvoyda ve köyde bulunanlar tepki gösterince, saldırganlar bu kez uzun namlulu silahlarla HDP'lileri hedef aldı. Saldırı sonucu Nezir Teber ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin kurşunla yaralandığı belirtilirken, köye jandarma ekipleri sevk edildi. HDP'nin konvoyu köyden ayrılırken, köydeki yurttaşlar ile Hür Dava Partisi'ne mensup saldırganlar arasındaki gerginlik devam etti.

BBC Türkçe'ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan "Biz de bilgi almaya çalışıyoruz. HDP konvoyu köyden geçerken bir saldırı olmuş. Köydeki HDP'lilerin evlerine saldırılar olmuş ardından da karşılıklı bir çatışma çıkmış" dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü