IŞİD'e atılan bombaların üzerine not yazıldı!

Fransa IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'yı bombaladı. Sosyal medyaya düşen bazı fotoğraflarda, operasyonda kullanılan bombaların üzerine 'Paris'ten sevgilerle' yazıldığı görüldü.
IŞİD'e atılan bombaların üzerine not yazıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fransa Suriye’nin Rakka kentine bomba yağdırdı.  Fransa, dün Rakka’ya 10 savaş uçağı gönderip 20 bomba attığını duyurdu. Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’den eşzamanlı havalanan uçakların Rakka’da bir komuta merkezini, cihatçı toplama merkezlerini, eğitim kamplarını ve silah depolarını vurduğunu açıkladı. ABD güçleriyle koordinasyon içinde gerçekleştirildiği belirtilen hava saldırısı, Fransa’nın Suriye’de bugüne değinki en büyük operasyonu oldu.

"PARİS'TEN SEVGİLERLE"

10 uçağın katıldığı belirtilen saldırılarda kullanılan bombaların üzerine ise, 'From Paris with love' (Paris'ten sevgilerle) mesajları yazıldı. Bombaların fotoğrafları sosyal medyadan paylaşıldı.

UÇAK GEMİSİ GİDİYOR

Paris saldırılarının sorumluluğunu üstlenen IŞİD, Fransa’nın kendisiyle savaşma politikasını değiştirmediği müddetçe baş hedef olarak kalacağı tehdidi savurmuştu. Paris saldırıları öncesi Fransa hükümetinin bölgeye gönderme kararı aldığı uçak gemisi Charles de Gaulle, 18 Kasım’da Basra Körfezi’ne konuşlanacak.

KARA HAREKÂTI ZOR

IŞİD’le savaşın küresel çapta tırmanması beklenirken, Antalya’da G20 zirvesine katılan Obama da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sonrası IŞİD’i yenme çabalarını iki katına çıkarma sözü verdi. Senato İstihbarat Komitesi’nin Demokrat Partili başkanı Dianne Feinstein, “Savaş hızla Irak ve Suriye dışına yayılıyor, o yüzden muharebeyi oraya götürmemiz lazım” dedi. Obama’ya danışmanlık eden eski CIA uzmanı Bruce Riedel, Paris saldırılarıyla IŞİD’in Suriye ve Irak’la sınırlı kalıp kalmayacağı tartışmalarının tümüyle çöpe gittiğini belirterek “Oyun değiştirici bir etken oldu. IŞİD’in yerele mi odaklanacağı yoksa küreselleşeceği mi tartışmaları sona erdi” dedi.

G20’ye katılan Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov ise Paris katliamının Washington ve NATO’nun önceliklerini değiştirebileceğini belirtti. Analist Anthony Cordesman “IŞİD’i bombalayarak Taş Devri’ne geri gönderemezsiniz” derken, George Washington Üniversitesi’nden Stephen Biddle de “IŞİD’i yenmek için yüz binlerce asker gerekiyor ve kimse tehdidin buna değecek kadar büyük olduğunu düşünmüyor ki, haklılar, değmez” diye konuştu.

AP’ye konuşan uzmanlar, Obama’nın hava saldırılarını artırsa bile kara harekâtına girişme olasılığının çok düşük olduğu yorumunu yaptı. Emekli NATO Amiralı James Stavridis ise “Ortadoğu’da yumuşak gücün yeri var ama acımasız şekilde sert güç uygulamanın zamanı da var. İşte tam da o zamandayız” görüşündeydi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü