IŞİD'in lideri ve Kaide'nin bombacısı öldürüldü!

IŞİD'in liderlerinden Turkmani ile El Kaide'nin bomba uzmanı Drugeon'un koalisyon güçlerinin hava saldırılarında öldürüldüğünü açıklandı.
IŞİD'in lideri ve Kaide'nin bombacısı öldürüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:07:30    

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook,  yazılı açıklama yaparak, üst düzey IŞİD liderlerinden Ebubekir el Turkmani'nin 10 Eylül'de Irak'ın Telafer kenti yakınlarında koalisyon güçlerince yürütülen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre Cook ayrıca, El Kaide mensubu ve patlayıcı uzmanı olarak tanımladığı David Drugeon adlı bir Fransız vatandaşının da geçen temmuz ayında Suriye'nin Halep kenti yakınlarındaki koalisyonun hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

Sözcü Cook, 'Drugeon, ABD, müttefikleri ve ortaklarına karşı saldırılar planlayan ve bazen Horasan Grubu olarak adlandırılan, deneyimli El Kaide üyelerinden oluşan bir şebekenin üyesiydi. Drugeon, patlayıcı uzmanı olarak Suriye'deki diğer aşırılık yanlılarına eğitim vermiş ve batılı hedeflere karşı dışarıdan saldırılar planlama çabası yürütmüştü' değerlendirmesinde bulundu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü