Konaşenkov: Uçak pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştü

Konaşenkov, uçağın İsrailli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştüğünü ifade etti.
Konaşenkov: Uçak pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştü
2018-09-18 17:11:23   Güncelleme: 2018-09-18 17:11:23    

Rusya radardan kaybolan uçağının İsrail’in ‘düşmanca bir provokasyon’ sonucu Suriye ordusuna karşılık kalkan olarak kullanması nedeniyle Suriye hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Hmeymim askeri üssü yakınlarında 14 askerle birlikte radardan kaybolan İl-20 tipi uçağının Suriye ordusunun S-200 savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğu duyuruldu. Açıklamaya göre İsrailli pilotlar uçağı Suriye hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullandı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: İSRAİLLİ PİLOTLARIN SORUMSUZLUĞU

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün Suriye’de kaybolan İl-20 uçağıyla ilgili açıklamalar yaptı. 'İl-20 uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu' ifadesini kullanan Konaşenkov, uçağın İsrailli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştüğünü ifade etti.

'DÜŞMANCA BİR PROVOKASYON, 15 ASKERİMİZ ÖLDÜ'

Konaşenkov 'İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-İsrail ilişkilerinin ruhuna aykırı' dedi.

İSRAİLLİ PİLOTLAR UÇAĞI ATEŞ HATTINA SÜRÜKLEMİŞ

Konaşenkov, pilotların uçağı Suriye ordusunun füze savunma sistemlerinin bulunduğu bölgeye, ateş hattına sürüklediğini, uçağı kalkan olarak kullandığını ifade etti.

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

İsrail'in Moskova Büyükelçisi Gary Kohen, Suriye’de düşen Rus askeri uçağıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Moskova Büyükelçisi Kohen'in Suriye’de düşürülen Rus askeri uçağıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin de 'Rus uçağını İsrail uçakları düşürmedi, ne olduğunu hala incelememiz gerekiyor. Trajik ve bir şanssızlık zinciri gibi görünüyor' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü