Mısır Piramitleri'nin sırrı çözüldü!

Amsterdam Üniversitesi'nden araştırmacılar, Mısır Piramitleri'nde yaptıkları araştırma sonucunda ıslak kum bulunduğu ve bu bileşenin piramit yapımına karşı önemli bir ipucu olduğunu açıkladılar.
Mısır Piramitleri'nin sırrı çözüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 20:24:27    

Araştırmacılar gerekli kum ve su miktarının bileşenlerinde gerekli sertleşmeyi oluşturacağını iddia ederek çöl kumunun gerekli su miktarı katılarak yoğun baskı uygulanması sonucu bekletilmesi ile normal kuma göre 2 kat daha sert bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Kumun rutubetinin doğru miktarda gerekli çekme kuvveti uygulanarak  testler yapılan araştırmada fizikçiler kum bir tepsiye Mısır kızağın bir laboratuvar versiyonunu yerleştirdi. Test sonucunda kum su miktarının bir fonksiyonu olarak, gerekli çekme kuvvetini ve kum sertliğini belirleyici bir kuvvete sahip olduğu belirtildi.

Güçlü bir kum kayası elde etmek için belirli bir hacmi olan kum kayaların bir areometre ile ölçülerek uygulanan sertlik ölçüldüğünde istenilen sertliğe ulaştığı belirtildi.

MISIR PİRAMİTLERİ

Mısır Piramitleri bilinen kaynaklara göre  mimar İmhotep tarafından tasarlanmıştır. Piramitler  dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapısıdır. Yapımda çalışan işçilerin piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten sonra öldürüldükleri düşünülüyor.. En çok bilinen piramitler Gize’de bulunmuştur. Birkaç Gize Piramidi inşa edilmiş en büyük yapılardandır.

Gize Piramitleri’nin en büyüğü olan Keops Piramidi şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran, Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olarak görülmektedir.

Orta ve Güney Amerika’da Mayalar, Aztekler ve İnkalar tarafından benzer yapılar yapılmıştır, ama gerçek piramitler Mısır’dadır.Yunanca pyramis sözcüğünden türemiş olan piramitlerde genellikle taş ya da tuğla kullanılmıştır.

Dörtgen bir taban üzerinde yükselen piramitlerin üçgen biçimli dört kenar yüzeyi tepede bir noktada birleşir. Mezar odası çoğunlukla piramidin üzerine oturduğu kayanın içine oyulmuştur.

Eski Krallık’ta 2. hanedan döneminin sonuna kadar (yaklaşık İ.Ö.1650) krallar ve soylular mastaba denen mezarlara gömülürlerdi.