Özel: Yakılan askerlerin kurtarılması için ne yapıldı?

CHP milletvekili Özgür Özel IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen 2 askeri Meclis gündemine taşıdı.
Özel: Yakılan askerlerin kurtarılması için ne yapıldı?
2016-12-23 17:31:58   Güncelleme: 2016-12-23 19:59:39    

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, IŞİD’in 2 Türk askerini yaktığı iddia edilen görüntülere dair Meclis Başkanlığı'na, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

Özel, '19 dakikalık video sosyal medyada ve kamuoyunda infial yaratmıştır. AKP hükümetlerinin geçmişte 'birkaç öfkeli genç' diye tanımladığı IŞİD’in Türk askerlerini yaktığı iddiasıyla gündeme gelen söz konusu videoyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından inceleme yapıldığı ifade edilse de, henüz kamuoyunu rahatlatacak net bir açıklama yapılamamıştır' ifadesini kullandı.

Ayrıca Özel, konunun acilen yanıtlandırılması için Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na yazı gönderdi. 

Özel, önergesinde şu soruları yöneltti: 

* IŞİD’in Türk askerlerini yaktığı iddiasıyla yayılan video ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır?

* Söz konusu videodaki görüntüler doğru mudur?

* Öldürülen askerlerin kurtarılması için hükümetiniz tarafından ne gibi çalışmalar yapılmış, hangi girişimlerde bulunulmuştur?

* Öldürülen askerlerimizin serbest bırakılması için kaçıranlarla görüşme yapılmış mıdır? Yapılmış ise ne zaman görüşmeler yapılmıştır? Görüşmeler sırasında askerlerin serbest bırakılmasına karşılık herhangi bir talep iletişmiş midir? İletilmiş ise, bu talep nedir?

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü