Silvanlı çocuklar: Ölmek istemiyoruz!

Silvanlı çocuklar: Barış istiyoruz çünkü ölmek istemiyoruz.
Silvanlı çocuklar: Ölmek istemiyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 00:32:50    

Silvan'da aileler çocuklarını yorganlara sarıp silahlardan korumaya çalıştı. DİHA'nın haberine göre, 12 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında polislerce 8 kişinin katledildiği ve yüzlerce ev ve iş yerinin yakılıp yıkıldığı Silvan’da en büyük mağduriyeti çocuklar yaşadı. Günlerce patlama ve silah seslerinin eksik olmadığı ilçede aileler, çocukların etkilenmemesi için günlerce erbane sesi ile silah ve patlama seslerini bastırmaya çalıştı, çocukları kurşun ve bombaların hedefi olmasın diye yorgan ve minderlere sarıp sürekli yere yatırarak korumaya çalıştı. Korku dolu günler ve geceler geçiren çocuklar bu süre boyunca beslenemedi, psikolojik sorunlar yaşadı.

YIKINTILAR ARASINDA OYNUYORLAR

Sokağa çıkma yasağının ardından bomba ve ağır silahlardan dolayı delik deşik olmuş ve yanmış evlerin arasında arkadaşlarıyla bir araya gelen çocuklar, şimdi yıkıntılar arasında oyun oynuyor. Mahallelerine gelen heyetlere ve insanlara şaşkınlıkla bakan çocuklar, ‘İnadına barış istiyoruz’ yazdıkları dövizlerle dolaşıyor. Çocuklar, ‘Neden barış istiyorsunuz’ diye soranlara 'Çünkü ölmek istemiyoruz' diye yanıt veriyor.

SİLVAN’DA BU KEZ DE EVLERE BASKIN

Silvan’da 12 günlük ablukada Tekel, Konak ve Mescit mahallelerini harabeye çeviren özel harekat timlerinin de katılımıyla dün sabah birçok mahallede ev baskınları yapıldı. Aramalarda evler dağıtılırken, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü