SIRTIMIZI PKK’YA DAYIYORUZ DİYE BİR SÖYLEMİ VARSA İSTİFA EDERİZ!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Eş başkanımızın sırtımızı PKK’ya dayıyoruz diye bir söylemi varsa istifa ederiz' dedi.
Sırtımızı PKK’ya dayıyoruz diye bir söylemi varsa istifa ederiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

BBC Türkçe'nin Periscope yayınına katılan Demirtaş, "Eş başkanımızın sırtımızı PKK’ya dayıyoruz diye bir söyleme varsa istifa ederiz. Ama Suriye’deki Rojova Kürdistan’ındaki savaşta YPG’den yanayız. Eş başkanımız sırtımızı PKK’ye dayıyoruz diye bir açıklama yapmadı.

"Silah ve demokratik siyaset bir arada olmaz. PKK’nin silahlı eylemlerini kabul etmiyoruz. PKK-Ankara-İmralı arasında sıkışmış değiliz. Savaş zorluyor.

Çok kısa bir süre geçti 7 Haziran’dan bu yana Türkiye toplumun eğilimi değiştirmesi için bir zaman geçmedi. Dramatik bir biçimde Türkiye şiddete kaydı. Oy oranlarında büyük bir değişiklik olmaz. Aşağı yuları aynı oranlar olur. 

Biz silah yoluyla kimseyi kandırarak oy almadık. Biz Türkiye’nin ana siyasi akımlarından biriyiz.  Türkiye’de İslamcılar, Milliyetçiler, ulusalcılar var bunlar gerçektir. Kürtler, solcular var bunlar da gerçektir." diye konuştu.