Yıldırım'dan soykırım açıklaması: İlişkilerimiz zedelenmiştir!

'Tarihi bir hata'
Yıldırım'dan soykırım açıklaması: İlişkilerimiz zedelenmiştir!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Parlamentosu'nun dün verdiği 'soykırım' kararı hakkında açıklama yaptı. Azerbaycan'a yapacağı ziyaret öncesi basın açıklaması yapan Yıldırım, "Tarihi bir hata. Almanya ve Türkiye ilişkileri gerçek anlamda zedelenmiştir" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"650 kişilik Alman Parlamentosu'nda sadece 250 civarında temsilcinin katılmış olması aslında Alman Parlamentosu'nun çoğunluğunun bu kararı içine sindiremediğini de ortaya koymuştur. Şartlar ne olursa olsun biz dostlarımızla, müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki yanlış hesap Bağdat'a gitmeden geri döner ve aklıselim galip gelir."

"Kararın arka planına bakılacak ve gerekli karşılık verilecek. Almanya ve Türkiye çok önemli iki müttefik. Bu ve buna benzer kararlarla birlikte birdenbire Almanya ile ilişkilerimizin tamamen kötüleşmesini kimse beklememeli ancak bunun da şu anlama gelmesini asla kimse düşünmemeli; yani buna tepkisiz kalacağız, bir şey söylemeyeceğiz. Zaten böyle bir şey yok. Parlamentoda üç partinin beraberce çok net tepkileri ortaya kondu."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü