Cemil Bayık: PKK şehir merkezlerine inecek!

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, operasyonlara devam etmesi halinde PKK'lilerin de şehir merkezlerine ineceğini belirtti.
Cemil Bayık: PKK şehir merkezlerine inecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cemil Bayık, PKK'lilerin ölü sayılarının abartıldığını açıkladı. Vice News'in haberine göre; Cemil Bayık, Türkiye'nin 90'lı yıllara geri döndüğünü söyledi.

“Yönetim köyleri yok ediyor, insanları beyaz toroslarla öldürüyor” diyen Bayık ekledi “Bugün, şehirleri yakıp yıkıp yok ediyor, insanları göçe zorluyor.” 

Türkiye'nin Kürt bölgelerindeki operasyonlara devam etmesi halinde gerillalarının şehir merkezine ineceğini söyleyen Bayık şöyle devam etti: 

"Gerilla güçlerini yenmek ve Kürt şehirlerindeki hareketleri sona erdirmek istiyorlar. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Eğer savaşı büyütmek istiyorlarsa, gerilla güçlerimiz şehir merkezlerine iner."

Bayık ayrıca PKK'nin Türkiye'de Kürt olmayanları da içeren “demokratik bir blok” kurmak istediklerini belirterek bu bloğun “demokratik gösteriler ve faaliyetler” düzenleyeceğini ve son zamanlarda bazı Kürt kasabalarında ilan edilen özerk yönetimleri destekleyeceğini söyledi.

VERİLEN RAKAMLAR ABARTILI

Türk jetlerinin PKK'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında da açıklama yapan Bayık, bu hava saldırılarının PKK'yi etkilediğini ancak verilen ölü sayılarının abartıldığını söyledi.

Bayık, “Bu tür yalanlarla bir netice elde edilemez. Türkiye ‘işte bakın PKK'nin omurgasını kırdık, binlercesi öldürdük' diyor, bunlar içi boş şeyler” dedi.

Bayık, uluslararası topluma PKK ve Ankara arasında barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına aracı olması çağrısında da bulundu.

Bayık,  “Avrupa ve ABD'nin Türkiye'ye baskı yaparak Kürt sorununun demokratik araçlar ve siyasi yöntemlerle çözülebileceğini anlatma zamanı geldi. Türkiye'ye Kürtlere karşı savaşı bırakması, iki taraflı ateşkesi kabul etmesi yönünde çağrı yapmalılar” diye konuştu.