FACEBOOK'TA ÇOK ÖNEMLİ MESAJLARI KAÇIRMIŞ OLABİLİRSİNİZ!

Facebook'ta her gelen mesaj için uyarı yapılmadığı ortaya çıktı.
Facebook'ta çok önemli mesajları kaçırmış olabilirsiniz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Facebook'taki filtrelenenler klasörünüze çok önemli mesajlar gelmiş ve kaçırmış olabilirsiniz. CNN Türk'ün haberine göre, Facebook kullanıcıların takip etmedikleri kişilerden gelen mesajları, bildiğimiz Facebook mesajlar sayfasındaki gelenler (inbox) klasöründe göstermiyordu. 

 

 

Bunun yerine bu mesajları yine Mesajlar sayfasında bulunan ve Diğerleri menüsü altında yer alan "Filtrenenler" klasörüne gönderiyordu. 

(www.facebook.com/messages/other/)

 

 

Facebook'un takip edilmeyen kişilerden gelen mesajları ayrı bir klasörde göstermesinin nedeni kullanıcıların tanımadıkları kullanıcılar tarafından rahatsız edilmesini önlemekti.

 

 

Bu uygulama aslında tanıdığınız ancak Facebook'ta bağlantı kurmadığınız kişilerin de mesajlarının gözden kaçmasına neden olunca Facebook harekete geçti.

 

Facebook geçtiğimiz günlerde bu soruna dikkat çekerek "Diğerleri" altında "filtrenenler"e düşen mesajlarla ilgili "Mesaj Onayı" uygulamasını yürürlüğe aldı. Bu şekilde kullanıcılar Facebook arkadaşı olmayan kişilerden gelen mesajları kabul ya da reddedebiliyordu.

 

 

Ancak Facebook'un durumu düzeltmek için yaptığı bu uyarıların da aslında filtrelendiği ortaya çıktı. Yani size Facebook arkadaşlarınız dışında gelen bütün mesajlar için uyarılmıyorsunuz. Facebook spam olduğunu düşündüğü mesajlarla ilgili uyarı yapmıyor. Ancak elektronik postadan da herkesin bildiği gibi bazen önemli müşterileriniz ya da arkadaşlarınızdan gelen mailleri spam sayıldığı için görmediğiniz oluyor.

 

 

Quartz'dan Mike Murphy kendi profilinde yaptığı incelemede Facebook tarafından görmezden gelinen 7 mesaja ulaştı. Ki bu mesajlar özellikle ilgilendiği konularda yazılmış mesajlardı.

 

 

Peki Facebook'taki kayıp mesajlarınızı nasıl bulacaksınız?

 

Facebook Messenger uygulaması için

 

1. Uygulamayı açın ve ayarlara girin.

 

2. En sağdaki ikona tıklayın.

 

3. Kişilere tıklayın.

 

4. Mesaj isteklerine tıklayın.

 

4. Burada birkaç mesaj görececeksiniz. Tüm mesajları görmek mesajların altındaki "Filtrelenen istekleri gör"ü tıkladın. (Mesaj görmüyorsanız arkadaş listeniz dışında mesaj gelmemiştir.)

 

5. Burada kayıp mesajlarınızı görebilirsiniz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü