Genelkurmay: 11 nokta imha edildi!

Genelkurmay Başkanlığı, 11 ayrı noktadaki PKK'lılara ait sığınak, barınak ve malzeme depolarının hava harekatı sonucunda imha edildiğini açıkladı.
Genelkurmay: 11 nokta imha edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Giresun'un Güce ilçesinde jandarma komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Karakol yakınındaki düğün evinde bulunan 4 sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirildi.
    
Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi.
    
Tunceli'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi.
    
Bölücü terör örgütünden kaçan Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçende 1, Şırnak'ın Uludere'de 2 ve Erzurum'un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü