Artık ulusalcı diye bir şey yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika ve Uygulamalar Çalıştayı'nda konuştu.
Artık  ulusalcı diye bir şey yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları;

Başbakan Erdoğan, kamuda başörtüsü düzenlemesine tepki gösteren CHP’deki ulusalcı vekillere, 'Siz kimsiniz ? Millet bu işin kararını vermiş. Bu ülkede ulusalcı diye bir şey yok millet gerçeği var bunu göreceksiniz.' diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan ’Dünya Kız Çocukları’ günü münasebetiyle Rixos Otel’de düzenlenen etkinlikte konuştu. İşte o konuşmadan önemli bölümler:

Kızların mehter takımında olması gurur verici. Biz çünkü hep erkek işi bilirdik. Ben de bir tuğcubaşıydım. Hocamıza çok teşekkür ediyorum böyle bir organizasyon yaptığı için.

Konuşmamı çocukların peygamberinden bir başlangıçla zenginleştirmek istiyorum.Çocukları çok fazla seven bir insan. Kendi çocukları erken yaşta vefat etmiş ve 4 kız babası bir insan.

Siz çocukları öper misiniz sorusunu sorduğunda ardında biz öpmeyiz dediğinde peygamberin verdiği cevap ’Allah senin kalbine merhamet duygusunu almıysan ben ne yapabilirim’ olmuştur.

Peygamber insanlık dışı uygulamayı kaldırmış olmasına dağmen farklı renklerde yaşatılmaya başlandı. Daha 18. yüzyıla kadar Batı’da kadınların insan olup olmadığı tartışılıyordu.

Kız çocuğu doğduğu zaman sevinmeyen maalesef babalar var. Bugün bile kız çocuklarını belli imkanlardan yeterince yararlandırmayan insanlar var. Örneğin miras paylaşımında. Benim bölgemde karadenizde ayn ışekilde doğuda da var. Medeni hukuk miras paylaşımında kayıt altında yüzde 50 50 getirdi.

Bizim tarihimizde çocuklar arasında kadın ile erkek arasında ayrımcılık yoktur. Kim kadına yönelik şiddeti adet olarak lanse ediyorsa, o cahiliye döneminin temsilcisidir, çok açık söylüyorum insanlıktan nasibini almamıştır.

Her alanda kız çocuklarını kayırmaya başladık, her alanda onlara öncelik tanıyoruz. Sorunlarımıza yurt dışından ithal kavramlar getirmek zorunda değiliz. Bizler binlerce yıllık tarihin milletin fertleriyiz. Ülke olarak fert olarak vagon değil öncü olmak zorundayız.

Kendi formüllerini üretmek varken itham formüllere bakanlar hep geriden gelir. Küresel sorunlara cevap küreselleşirken kendi tarimize yabancılaşmayacağız. Bizim sorunlarımızı kendimiz çözmek sorundayız.

Okumamış kız çocuğu sadece ekonomik bir kayıp değildir, aynı zamana istikbalin bir annesi olarak kayıptır. Bilen bir annenin çocuğu ile bilmeyen bir annenin çocuğu bir olamaz. Bir toplum sadece zengin olmakla değil, iyi eğitim almış olmakla kalkınmış olur.

Her çocuğun zorunlu olarak 12 yıl eğitim almasını lise mezunu olarak toplumda yerini almasını arzuladık. İköğretimde brüt okullaşma oranı yüzde 91 idi şu anda yüzde 100’ü aştı. Yüksek öğretimde okullaşma oranı yüzde 74 idi yüzde 87’ye çıktı. Haydi Kızlar Okula kampanyası ile 350 bin kız öğrenci okula başladı.

2023 yılına kadar her alanda ayrımcılığı ortadan kaldıracak, eğitim ve istidham oranlarını rekor seviyeye ulaştırmış olacağız.

On yılllar boyunda devletin kendisine soğuk baktığı için kızlarımız okullardan uzak tutuldu. Asık suratlı sert devlet imajı vatandaşı devletten soğuttuğu kadar ciddi manada kız çocuklarını okullardan uzaklaştırdı.

Bugün artık çarpık zihniyet tedavülden kalkmıştır. 14 asır önce kız çocukları diri diri toprağa gömülmüşse, kılık kiyafetlerinden dolayı dışlamak da öyle bir cahiliye alışkanlığıydı bu artık son bulmuştur.

Dün bir grup böyle bir şey olamaz diyor. Siz kimsiniz ya. Millet bu işin kararını vermiş bu iş bitmiş, bu ülkede ulusalcı mulusalcı yok millet gerçeği var. Bu ülke hepimizin ülkesi göreceksiniz. Bu ülke erkeklerin ülkesiyle kadınlardın da ülkesidir. Bu ülkede hepimiz birinci sınıfız biriz ve beraberiz. Hiç bir alanda ayrımcılığı kabul etmiyoruz.

Başındaki örtüyle uğraşacak kadar cahil ve zavallı. Bu ülkede kimse kız çocuklarının kıyafetine bakıp sen okuyamazsın diyemez. Benim erkek oğlum kat sayısına takıldı Boğazi Üniversitesi’ne gidemedi yurt dışına göndemek zorunda kaldım. Kızlarım başörtülü olduğu için kendi ülkemde okuyamadı yurt dışına göndermek zorunda kaldım

Bu ülkede ne garip ne parya olacağız, hep beraber iri olacağız diri olacağız hep beraber Türkiye olacağız.

Yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Batı siyah beyaz ayrımı yaptığı zaman biz ayrım yapmadık. Sevgililer sevgilisi ’Başınızda bir zenci ve başı kuru üzüm gibi incik büncük biri olsa dahi ona itaat edin’ diyor.

Şuanda ABD sağlık reformunu gerçekleştiremiyor. Sayın Obama’nın önünü bazıları kesmek istiyor. Sayın Obama’ya destek vermek lazım. Herkes zengin olamayabilir. Devlet kasasına giren parayı harcama yetkisini eline alır.