İsrail, Filistinli sağlık çalışanlarına yönelik aşı talebini reddetti

İsrail Hükümeti, DSÖ'nün Filistinli sağlık çalışanları için aşı talebini, aşının kendi vatandaşlarına dahi yetmediği gerekçesiyle, geri çevirdi
İsrail, Filistinli sağlık çalışanlarına yönelik aşı talebini reddetti
2021-01-09 13:46:49   Güncelleme: 2021-01-09 13:46:49     Independent

İsrail Hükümeti, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Filistinli sağlık çalışanları için aşı talebini, aşının kendi vatandaşları için dahi yetersiz olduğunu gerekçe göstererek geri çevirdi.

DSÖ'nün Filistin'de olası bir sağlık felaketini önlemek için İsrail hükümetinden aşı talebinin reddedilmesi, insan hakları savunucularının eleştirilerine sebep oldu. Hak savunucuları, yurttaşlarını hızlı bir şekilde aşılayan İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da işgalci güç olarak böyle bir yasal yükümlülüğü olduğunu ileri sürüyor.

ÜLKEDE ŞU ANA DEK 1,7 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

İsrail uyguladığı aşı programının hızıyla küresel olarak en önde giden ülke durumunda. Ülkede aşılama programı 20 Aralık'ta başladı ve şu ana kadar 1.7 milyon vatandaş aşılandı. Bu rakam da toplam nüfusun yüzde 18'ine denk düşüyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pfizer'dan son olarak aldıkları aşılarla Mart ayı sonuna kadar 16 yaş üstündeki tüm nüfusu aşılayabileceklerini duyurdu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü