Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması!

'Bayramı da bayram havası içinde bırakın'
Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

Daha 1 Mayıs gelmeden harekete geçildi. 1 Mayıs Taksim'de kutlanmak isteniyor. Ama yasaklar gelmeye başladı. Diktatörlükler geldi yasaklandı. 2009'da bayram olarka kabul etti.

 

Bütün dünyada kutlanıyor. Demokraside olması gereken engellemelerin olmamasıdır. Ama bunu yapmıyorlar. İşçiler Taksim'de kutlamak istiyor. Taksim'in ayrı bir anlamı. 34 işçi hayatını kaybetti.

 

Bu meydanın bizim için ayrı bir önemi var diyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir. Hayır diyorlar yasak. Mahkeme kararlar var. Tanımıyoruz diyorlar. Diyorlar ya Anayasa demokrasi diyorlar ya. Toplantı gösteri hakkıyla ilgili maşhur madde. Yasa daha ne desin. Bu hatta darbeciler döneminde çıkan Anayasa. Siz güvenliği alın! Bayramı da bayram havası içinde bırakın.

 

Onların bir eli yağda bir eli balda, taşeron işçisi eve ekmeği nasıl götüreceğinin derdinde. Kıdem tazminatına el atmak istiyorlar. Kıdem tazminatı uzun yıllar sonrasınde el edilen bir hak. Eğer bu hakkınızı elinizden almak isterlerse sizlerle meydana ineceğim. Hangi şartlarda işçiler 1 Mayıs'ı kutluyor. Avrupa'da iş kazalarında birinciyiz. Dünyada üçüncüyüz.!