YAVAŞ İNTERNET STRES YARATIYOR!

Yavaş internetin stres yarattığı kanıtlandı.
Yavaş internet stres yaratıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bir video izlerken sürekli takılmasına çıldıran insanlar yalnız değiller. Ericsson tarafından yapılan bir araştırma gösterdi ki yavaş internet bağlantısı ile video izlemek, korku filmi izlerken yaşanan stresle eş değerde.

Ericsson’un sadece 30 katılımcıyla gerçekleştirdiği “Yayın Gecikmelerinin Stresi” isimli araştırmasının temel amacı markalara yavaş internet bağlantısının etkisini göstermek olsa da, videoların yüklenmesini beklemenin internetle haşır neşir olan herkesi rahatsız ettiğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Araştırmada, seçilen 30 katılımcının mobil bağlantı ile video izlemesi sağlanarak, izleme sırasındaki nabız ve kalp faaliyetleri gözlemlendi. Gözlemlerin sonucunda ise, video izlerken meydana gelen aksama anlarında katılımcıların kalp atış hızlarının yüzde 38 arttığı ortaya çıktı.

Videodaki iki saniyelik duraksamaların stresi tam iki kat arttırdığını belirten araştırmacılar, altı saniyelik duraksamalarda ise stresin önce artıp sonra düştüğünü gözlemlediklerini ifade ediyorlar. Bazı katılımcıların deney sırasında izlemekten vazgeçtikleri bile görülmüş.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü