Aleyna Çakır'ı darptan bayılttığı için mahkemeye çıkmış aynı gün serbest bırakılmış

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın Ümit Can Uygun adlı erkek tarafından darp edildiği ve baygın yattığı görüntüler ortaya çıktı sosyal medyada Aleyna Çakır'ın akıbeti soruluyor
Aleyna Çakır'ı darptan bayılttığı için mahkemeye çıkmış aynı gün serbest bırakılmış
2020-06-06 18:01:59   Güncelleme: 2020-06-06 18:20:46    

Ankara’da 3 Haziran 2020’de intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır'ın, erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümit Can Uygun tarafından şiddet uygulandığı ve yerde baygın yattığı görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Görüntüleri izleyen binlerce kişi, şüpheli Ümitcan Uygun'un Aleyna'nın ölümü ile ilişkisinin ortaya çıkarılması için, emniyet güçlerinin harekete geçmesini istedi.

Daha sonra Ümit Can Uygun’un MHP İlçe Başkanlığı’nda çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. Uygun’un, silahlar ve yüklü miktarda parayla çekilmiş görüntülerini de sosyal medyada yayınladığı görüldü.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Kadın Meclisleri tarafından yapılan paylaşımda ise, Çakır'ın ölümü 'şüpheli' olarak nitelendirilerek, 'Aleyna Çakır 19 yaşındaydı. 4 Haziran'da intihar etti denilen Aleyna Çakır'ın birlikte olduğu erkek tarafından daha önce defalarca şiddet gördüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Aleyna'nın şüpheli ölümü açığa çıkartılsın' denildi.

Nar Kadın Dayanışması Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Kadın cinayetlerinin üstünü intihar süsüyle örtemeyeceksiniz, failleri korumanıza izin vermeyeceğiz!' dedi.

 

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sema Esen (Aleyna Çakır) ölümü ile ilgili çıkan haberler sonrası açıklama yaptı.

Açıklamada, '17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darp edildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek Ümit Uygun ve E.Ö.’den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır' denildi.

'ADLİ TAHKİKAT DEVAM ETMEKTEDİR'

Açıklamada ayrıca, '3 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili olarak Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir' ifadelerine yer verildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü