Atilla Taş: ‘Darbe’den sonra silahlı örgüt olduklarını öğrendim, Atatürkçüyüm!

Gülen Cemaati’nin medya ayağına yönelik operasyonda tutuklanan şarkıcı Atilla Taş, ‘Atatürkçü, laik ve demokrat’ olduğunu belirtti.
Atilla Taş: ‘Darbe’den sonra silahlı örgüt olduklarını öğrendim, Atatürkçüyüm!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

‘Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek’ suçundan tutuklanan Atilla Taş, ifadesinde Atatürkçü olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin ardından kapatılan Meydan gazetesinde yazarlık için teklifin genel yayın yönetmeni Levent Kenez’den geldiğini, uzun zamandan beri de işsiz olduğu için teklifi kabul ettiğini belirten Taş, Kenez’e ‘Atatürk, laik ve demokrat’ olduğunu söylediğini, Kenez’in de gazetenin magazin ağırlıklı olacağı cevabını verdiğini öne sürdü.

’15 Temmuz’a ilk tepki verenlerdenim’

‘FETÖ’ye ‘himmet’ vermediğini, örgütün amacı doğrultusunda eylemde bulunmadığını anlatan Taş, şunları kaydetti: “15 Temmuz’da evimdeydim. Darbe girişimini Twitter üzerinde öğrendim. İlk tepki veren insanlardan biriyim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardılar. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiş? Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü