Bayraklı işkenceciler: Erkek arkadaşımı evine çağırmış!

Diyarbakırlı Rojda'nın darp edilmesinin sebebi açıklandı.
Bayraklı işkenceciler: Erkek arkadaşımı evine çağırmış!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yalova'nın Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kadın öğrenci, Diyarbakırlı  R.E’nin evini basarak alnına rujla T.C. yazdı. Cumhuriyet'ten Faruk Kırtay'ın haberine göre, Yalova’nın Çınarcık ilçesinde Çınarcık Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan 6 kız öğrencinin 2 kız öğrencinin evini basarak darp ettikleri ve psikolojik işkence yapıldıkları belirtildi. 20 yaşındaki Diyarbakırlı R.E, “Geçirdiğim travmadan dolayı 10 günden buyana okula gidemiyorum. Bizleri sürekli tehdit ediyorlar” dedi. R.E’nin ev arkadaşı B.O de “Rojda Diyarbakırlı olabilir. Ben de İstanbulluyum. Ve ailemde milliyetçi bir yapıya sahiptir. Evimizde sakladığımız bayrakla bizlere işkence yapılması bizleri son derece üzdü. Olayı kasıtlı olarak etnik bir tartışmaya götürmek istediler” dedi.

YALOVA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, olayla ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Olay günü her ikisi de evde olmadığı sırada aralarında R.E.’nin eski ev arkadaşlarından Y.Ç., C.B. ve G.K.’nin de aralarında bulunduğu 6 kız R.E. ve arkadaşının evine habersizce giriyor. R.E. eve döndüğünde bu kişileri karşısında görmüş. Bu sırada, ’Sen benim sevgilimi çağırmışsın’ diyerek bağıran G.K.’nin saldırısına uğramış. Kavgaya daha sonra karışan diğer kızlar 3 saat boyunca R.E.’yi dövmüşler. Reçel döktükleri saçını sakız ile çekip daha sonra kesmişler. Bu sırada yüzüne de ruj ile ’T.C.’ yazmışlar. Ardından cep telefonunu yere vurup kırmışlar. Yalnız polisler eve gidince genç kızın yüzünde ruj ile yazılmış her hangi bir yazı görmemişler. R.E., polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde de olayı bu şekilde anlatmış. Konunun sevgili yüzünden yaşandığını söylemiş. Daha sonra sanıklar gözaltına alındı. Bunlar ifadelerinde R.E. yi, G.K. ile birlikte erkek sevgilisini eve çağırdığı için dövdüğünü söylemişler. çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar."

"ERKEK ARKADAŞ" İDDİASINI YALANLADI

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Meslek Yüksek Okulu öğrencisi R.E., kendisinin sadece Diyarbakırlı olduğu için dövüldüğünü, olayın 'erkek arkadaş' yüzünden çıktığı iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

ÇINARÇIK'TAN AYRILMIŞ

Kendisine bunu yapanların eski ev arkadaşları olduğunu söyleyen R.E., yatağının başucunda duran Türk bayrağını eline verip rujla alnına T.C. yazdıktan sonra çektikleri fotoğrafını cep telefonuyla diğer arkadaşlarına gönderdiklerini anlattı. Bu olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve rapor alıp Çınarcık'tan ayrıldığını söyledi. R.E. iddia edildiğinin aksine tüm ayrıntıları polise anlattığını ekledi. R.E. bu konuda hiçbir açıklama yapmak istemediğini ekledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü