Çağlayan Adliyesi'nde avukatlara saldırı!

Çağlayan Adliyesi'nde güvenlik önlemleri arttırıldı. Arama nedeniyle avukat girişinde metrelerce kuyruk oluştu.
Çağlayan Adliyesi'nde avukatlara saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne girişlerde arama dayatmasına maruz kalan avukatlar, bu kez de özel güvenlik ve polis saldırısına uğradı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından alınan bilgiye göre; adliye içerisinde saldırıya uğrayan avukatlara ters kelepçe takıldı, yerlerde sürüklenenler oldu.

Saldırı esnasında avukta Refika Korkmaz kafasının duvara çarpması sonucu baygınlık geçirdi. Korkmaz ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Adliye içinde bulunan avukatlar polis zoruyla adliye dışına çıkarıldı.

Avukat Yasası'nda yer alan “Avukatın üstü aranamaz” maddesi nedeniyle avukatlar geçmişte Çağlayan Adliyesi'ne çipli kartlarını okutarak giriyordu. Ancak Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümünün ardından alınan güvenlik önlemleri nedeniyle dün avukatlara el dedektörüyle arama yapılmaya başlandı. Avukatlar cihazların üzerine yatarak, yuhalayarak, soyunarak  duruma tepki gösterdi. Görevliler ise talimatın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildiğini söyledi.

Tartışmaların ardından bazı avukatlar adliye içerisine giriş yaptı. Tutanak tutan avukatlar daha sonra Başsavcının yanına çıktı. Başsavcı vekili ile görüşen avukatlar taleplerinin ve tutanağın Başsavcı'ya iletilmesini isteyerek duruşmalarına gitti. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü