CHP'li başkana hapis cezası!

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı mahkemede, 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.
CHP'li başkana hapis cezası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kayseri Adliye Sarayı 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ve avukat oğlu Emre Ayan hazır bulundu. Mahkeme başkanına ifade veren CHP İl Başkanı Ayan, "Ben Türkiye Cumhuriyet vatandaşıyım. Ülkemizin havası ile suyu ile hayatımı devam ettiriyorum. Konuştuklarım da tabii ki hakaret yok. Bizim gibi siyasilerin eleştirilerini kabul etmeleri gerekiyor. Basit basit şeylerden dolayı bunları yaşıyoruz. Hakaret etmek gibi bir kastım yok. Şeytan kelimesini akıllı diye kullandım. Söylediklerim hakaret değildi. Konuşmamamız için her türlü baskı uygulanıyor" dedi.

Yapılan yargılama sonucunda CHP İl Başkanı Ayan’a ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası, suç alenen işlendiği için ceza 1/6 oranında artırılarak 1 yıl 9 aya çıkarıldı. Ayan’ın mahkemedeki samimi savunmasından dolayı verilen 1 yıl 9 ay hapis cezası 1 yıl 5 aya indirildi ve ceza, 3 yıl ertelendi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü