Demirtaş’tan Erdoğan'a: Vatanı sattınız, hain sizsiniz!

'Bizi vatan haini ilan edenler çıkıp kendilerine baksınlar. Devletin çalıp çırpmadığınız hiçbir şeyi kalmadı. Vatanı sattınız, hain sizsiniz'
Demirtaş’tan Erdoğan'a: Vatanı sattınız, hain sizsiniz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Van'da düzenlediği mitingde, İstiklal'deki bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Demirtaş yaptığı açıklamada, ''Savaşa da, ölüme de, katliama da alışmayacağız. Bu normaldir demeyeceğiz. AKP için normal olabilir. Ölümleri benimsemiş, kanıksamış olabilir. Başbakan normal karşılayabilir. Biz alışmayacağız.

Bir cumhurbaşkanı ve başbakan kendi ülkesinin vatandaşını düşman ilan edemez. Saraydaki zat Kürt vatandaşları hain ilan etmiş. Halkın Türkü ve Kürdü arasına ayrımcılık koyan vatan hainidir. Bizi vatan haini ilan edenler çıkıp kendilerine baksınlar. Devletin çalıp çırpmadığınız hiçbir şeyi kalmadı. Vatanı sattınız, hain sizsiniz. Buradaki insanları hain ilan ederek hainlik yaptınız. Halk hain olmaz. Halk bu toprakların sahibidir.

Biz barış diyoruz. Onlar biz size diz çöktüreceğiz diyor. Öyle zannediyorlar ki biz korktuğumuz için barış istiyoruz. Bu dönemde barış istemek cesaret, haysiyet işidir. Bunlarda haysiyet yok ki'' ifadelerine yer verdi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü