Diyarbakır Barosu saldırı iddiasını yalanladı!

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü yerdeki inceleme ekibinde bulunan Av. Abdullah Çağer, heyete yönelik saldırı olduğunu yalanladı.
Diyarbakır Barosu saldırı iddiasını yalanladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamazken bu durum olay yeri inceleme ekibine yönelik saldırılara bağlamıştı.Evrensel’den Hasan Akbaş’a konuşan Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Abdullah Çağer ise işin aslının farklı olduğunu savundu.

‘SALDIRININ ARDINDAN HEYET OLAY YERİNE GİDEMEMİŞ BİLE’

Çeğer’e göre saldırıdan sonra olay yerine gitmek isteyen heyete yönelik bir saldırı olmadı. Zira Çeğer’in de içinde yer aldığı ekip, sokaktaki çalışmalardan dolayı olay yerine hiç gidemedi. Bölgeye giderek delillerin karartılmaması ve ilk sonuçların elde edilmesi için refleks gösterdiklerini söyleyen Çağer, “Olay yerine gitmekte zorlandık. Çünkü yoğun silah sesleri vardı. Silah seslerinden kaynaklı bir inceleme yapılamayacağına dair bir tutanak tutarak bölgeden ayrıldık. Biz olay mahalline tam olarak gidemeden geri dönmek zorunda kaldık” diye konuştu.

Davutoğlu tarafından olay yerinde saldırıya uğradığı açıklanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da Çeğer’in açıklamalarını doğrular nitelikte konuşarak “Saldırı, direkt bize yönelik değil, bulunduğumuz ortama yönelik oldu. Bizim orada bulunduğumuz esnada zaten çatışma vardı” dedi.

Çeğer, heyete yönelik olduğu belirtilen ikinci saldırıdan bahsetmedi.

‘FAİLİ MEÇHUL OLACAĞINA DAİR KAYGILARIMIZ VAR’

Solmaz’la telefonda görüştüğünü belirten Çağer, savcının bölgedeki çatışmalardan kaynaklı detaylı bir inceleme yapamadığını aktardı. Cumhuriyet savcısının çabasını “İstekli gibi görünüyor” diye nitelendiren Çeğer, bir taraftan da Elçi’nin de diğer faili meçhuller gibi olacağına dair kaygıları olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU?

28 Kasım’da Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın başındaki heyetin olay yerine gittiği açıklanmış ancak ekibe yönelik olduğu iddia edilen saldırı nedeniyle incelemenin yapılamadığı açıklanmıştı. Bu sırada beş polis yaralanmış ve Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

29 Kasım’da devam eden çatışmalar gerekçe gösterilerek inceleme yapılamamıştı. 30 Kasım’da ise heyetin ikinci kez olay yerine gittiği ancak bir kez daha ekibe yönelik saldırı olduğu savunulmuş ve inceleme yarım kalmıştı.

Olay yeri incelemeyi tamamlayamayan ekip kovanların yerini gösteren numaratörleri dahi bırakarak sokaktan uzaklaşmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Tahir Elçi cinayetinin aydınlanmasını istemediği için bu saldırıların PKK tarafından yapıldığını iddia etmişti. Davutoğlu, buna rağmen ‘inceleme yapılamadığı’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve ekibin incelemeyi büyük ölçüde tamamlandığını savundu.

Adli tıp uzmanlarına göre söz konusu mermi çekirdeği bulunamazsa Elçi cinayeti ‘faili meçhul’ kalabilir.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü