Erdoğan: 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi

Erdoğan: 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi
2020-08-21 14:46:01   Güncelleme: 2020-08-21 15:19:05    

'Vereceği müjdeyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını' duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde çarşamba günü duyurduğu 'Şu anda bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum' dediği 'müje'yi açıklıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Enerji milli bağımsızlık için çok büyük öneme sahiptir. Dünyada son bir asırdır yaşanan hiçbir kaos, çatışma ve savaş yoktur ki gerisinde enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahaların kontrolü ve güvenliği için insanların canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. 

Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun gerisinde enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır.

Biz hep önce insan dedik, önce kardeşlik dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kaldı. Rabbim bize görülmedik bir kapı açtı. Bu alanda artık en üst lige çıkmış bir Türkiye var.

Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanı sıra Yavuz ve Kanuni sondaj gemileri. Sondaj faaliyetlerinde en küçük bir dışa bağımlılığımız yok. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık.

Türkiye tarihindeki en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü