Erdoğan: Ekranları başında tüm dünyaya sesleniyorum!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinin geleceğine ilişkin olarak, yarın Avrupa Parlamentosu'nda yapılacak oylamayla ilgili, 'Peşinen ifade etmek isterim ki; şu anda söylüyorum ekranları başında tüm dünyaya sesleniyorum. Son
Erdoğan: Ekranları başında tüm dünyaya sesleniyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdoğan, Borsa İstanbul ile İslam Kalkınma Bankası Arasında İmzalanacak Stratejik İşbirliği İçin Mutabakat Zaptı Gong Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye ve kıtaların, medeniyetlerin buluştuğu İstanbul'a hoş geldiniz. Bugün İstanbul'da dünyanın farklı köşelerinde dini, mezhebi ne olursa olsun milyonlarca mazluma umut vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Kalplerin nasırlaştığı, gözlerin para hırsıyla körleştiği bir zamanda paylaşarak hep birlikte kazanmanın mümkün olduğunu göstermek için beraberiz. İslam aleminin temsilcileri olarak, daha adil, daha huzurlu bir dünyanın mümkün olduğunu ortaya koyabilmek için bir aradayız. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için buradayız. İstişare eden, zillete düşmez emri mucibince meselelerimizi, gönlümüzle dilimiz arasına perde koymadan konuşmak için buradayız.

40 yıllık siyasi hayatımızın en zor dönemlerinde Allah'ın yardımını, rahmetini her zaman yanımızda hissettik. Bunun en son örneği 15 Temmuz'da yaşadıklarımızdır. Kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi neler yaşadığımızı, nasıl bir badire atlattığımızı eminim hepiniz duydunuz. O gece silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış bir avuç terörist, Pensilvanya'daki terörist başlarından aldıkları emirle, milletimizin parasıyla aldığı silahları milletimize çevirdiler. Helikopterlerle, tanklarla, toplarla, ölüm kusarak milletimizin iradesini gasp etmeye çalıştılar. Fethullahçı terör örgütü militanları tarafından 15 Temmuz gecesi 248 vatandaşımız, 2193 insanımız da gazi oldu. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Karanlık başlayan bir gecenin sabahı, rabbimin yardımıyla apayrı vuku oldu.

Kardeşlerim, F-16'lardan yağan bombalar ve silahlarla taranan millet, hiçbir zaman bunlardan kaçmadı. Tam aksine üstüne üstüne gitti. Çünkü onların üstüne giderken benim milletim şehadeti görüyordu. Rabbimin vaadini görüyordu. Onların üstüne giderken milletimin geleceğini, demokrasiye olan inancını görüyordum. Dünyanın her köşesinde milyonlarca Müslüman, tıpkı yüz yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi bizler için dua etti, meydanları doldurdu. Sizin bu vefanızı asla unutmayacağız. Manevi desteğinizin FETÖ ile mücadelemizde sürdüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler oy birliği ile FETO'yu terör örgütü ilan ettiler. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, Fethullahçı terör örgütü ve kendinin Mehdi olduğu hezeyanına kapılan Pensilvanya'daki ele başı, sızdıkları tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Bu örgüt, bulundukları ülkelerde o yöneticilerin çocuklarını kendi okullarında okutuyor. Unutmayın, bu çocukların hepsi yarın o ülkenin üst makamlarında görev alacaklar. Belli yerlere gelecekler, hatta gelmeye başladılar. Bir devlet başkanı dostum öyle dedi, "Benim özel kalemime girmiş, ben bilmiyordum" dedi. Bu ne demektir? Bomba hareme girmiş. En hassas yere girmiş. Orada ne oluyor, ne bitiyor her şeyi takip ediyor. Bir kardeşiniz olarak biz yaşadığımız bu darbeyi sizlere anlatmak zorundayız. Bizde 40 yıl çalıştılar. 40 yıl içerisinde silahlı kuvvetlerimize, adalet teşkilatımıza ve tüm buralarla birlikte bakanlıklarımıza sızdılar. Buralarda bu darbe girişiminin adımını attılar. Bu örgüt, günümüzün Neo Haşhaşileridir. Eğitim, diyalog, hayır gibi kavramların perdesini kaldırdığınızda göreceğiniz şey, riyadır. İftiradır, hırsızlıktır, kindir, kandır. Ülkemizde son yıllarda işlenen siyasi cinayetlerden terör olaylarına, ekonomik buhranlara birçok hadisenin arkasında bu örgütün olduğunu artık çok iyi görüyoruz.

Değerli kardeşlerim, kardeşin halinden yine kardeş anlar. Sizlerin sergilediği dayanışmanın onda birini batılı kurum ve kuruluşlar göstermedi. Milletimiz, Batı tarafından haksız ithamlarla muhatap oldu. Demokrasiye sahip çıkan bu millet adeta cezalandırılıyor. Bu iki yüzlü tutum halen devam ediyor, Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor, yarın AP'de bir toplantı olacak ve Türkiye'nin AB müzakereleri için oylama yapacaklar. Peşinen ifade etmek isterim ki; şu anda söylüyorum ekranları başında tüm dünyaya sesleniyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canını ortaya koymuş milletin iradesini hiçbir terazi sarsamaz. Türkiye'nin terörle mücadelesi, orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesilmeyecektir. Bu ülke, tatlı su demokratlarına, demokrasi için canını verebileceğini ispat etmiştir. Bu oylamanın açık bir bağlayıcılığı olmasa da verilmek istenen mesajı yansıtmaktadır.

AP'nin böyle bir oylamaya gitmeye tenezzül etmesi dahil, terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin ifadesidir. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü