Erdoğan: Sandıktan açık ara birinci parti olarak çıkmamız milletimizin duruşumuzu takdir ettiğini gösteriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.
Erdoğan: Sandıktan açık ara birinci parti olarak çıkmamız milletimizin duruşumuzu takdir ettiğini gösteriyor
2022-03-17 14:24:38   Güncelleme: 2022-03-17 14:44:20    

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

'Bugün sizlerle birlikteyiz pazartesi günü MYK'yı topluyor ardından eski dönem milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla bir araya geliyoruz. AK Parti milletin partisidir, milletin hizmetkarıdır. Sizler vasıtasıyla vatandaşlarımızın dertlerini derli toplu bir şekilde öğrenmenin imkanını buluyoruz. 

 

Kadim davamızın bize gösterdiği istikamette yol yürürken partimizin 21 yıllık birikimi ışığında daha  büyük hedeflere yöneliyoruz. Elbette kimi zaman konjektürel dalgalanmalar, günlük telaşları, geçici olduğunu bildiğimiz sıkıntılar hepimizi bunaltıyor. Ancak gittiğimiz yolun  doğru olduğunu bildiğimiz için sabırla çalışarak önümüze çıkan her engeli aşıyor her mücadeleyi zaferle neticelendiriyoruz.

 

Yeni bir imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. 2023 seçimleri AK Parti'nin, cumhur ittifakının geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir. 

Cumhuriyet tarihinin özellikle de AK Partimizin şu iktidarı döneminde eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda özellikle dış politikada, tarımda ve enerjide bütün bu alanlarda şu anda özellikle de 1915 Çanakkale köprüsü adeta bir taçtır. İnşallah dünyanın en önemli köprülerinden biri olacak, hatta bir numarası diyebileceğim bir köprüyü böylece inşa ettik. Anlamı var. Burası Çanakkale, Çanakkale zaferinin taçlandığı bu bölgede bu eseri ortaya koymak, hatırlayın deniz dalgalı karşıdan karşıya geçemezsin. dalgalı olmasa araç trafiği geçemezsin ama bu köprümüzle 6 dakikadan Avrupa'dan Asya'ya geçecek bir yatırımı gerçekleştirmiş olduk. Özellikle son 10 yılda terörden darbeye kadar maruz kaldığımız her saldırı ülkemizi yeniden istikrarsızlığa, kaosa  sürükleyerek  işte bu hedeften uzaklaştırma amacı taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar başaramayacaklar. Çünkü milletimiz hem elindekilerin kıymetini biliyor hem oynanan oyunu görüyor hem de verdiğimiz mücadelenin gayesini kabul ve tasdik ediyor.

İşte Yavuz Selim Köprüsü'nü yaptık ona takıldılar. Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık ona takıldılar. Çünkü akılları bu tür şeyleri almıyor. İstanbul-İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik havsalaları almadı. Samsun ta sınır kapısına varıncaya kadar o bölgeyi otoyol haline getirdik onu da havsalaları almadı. Buradan sesleniyorum ey ana muhalefet bak Ordu-Giresun'da denizin üzerinde bir havalimanı yaptık haberiniz var mı. Şimdi de Rize Artvin  orada da havalimanımız bitiyor inşallah önümüzdeki ay onun da açılışını yapacağız. Haberiniz var mı? 25 havalimanından 56 havalimanına çıktık. Bu ne demek biliyor musunuz? 

Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Durmuyoruz, yatırımları yaparken özellikle zaman oluyor, PPP denilen yap-işlet-devretle bu adımları atıyoruz, akılları almıyor. Bu yüklenici firmaların kendi imkanlarıyla bütün bu yatırımı yapıp sonra da yaptığımız ihaleyle, 10-15-20 senede bunun bedelini devlet olarak biz bunu ödüyoruz.

Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor. Belli bir ücretle köprü-otobandan geçen vatandaş ödüyor, açık varsa devlet yüklenici firmaya ödüyor. Biz süratle bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık. Bunu hastanelerde de yaptık. Şu anda 19 şehir hastanesi var. Bunları aynı anlayışla yaptık. Bu şehir hastanelerimizle iftihar ediyoruz. 

Döviz kurundaki, enflasyondaki, faizdeki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. 

Bu millet istiklali ve istikbali için nice badireyi yaşamış, tecrübe etmiş, sonuçlarıyla yüzleşmiş bir halktır.

Şu anda burada tüm il başkanlarımız Allah için hemen hemen yatırımın eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? Siz de bu ilinizdeki tüm eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız. Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar?

Muhalefet eser hizmetli tartışmalardan kaçıyor. Çünkü geleceğe yönelik projeleri mevcut değil. Muhalefetin çapsızlığını eser siyasetimizin gücü ile ortaya koyarak geleceğin partisi olduğumuzu herkese kabul ettirebiliriz. Bizim siyasetimiz hep eser siyaseti olmuştur.

Ülkemize kazandığımız eserleri ve hizmetleri geçmişle mukayeseli bir şekilde  anlatmazsak o zaman gündemi muhalefetin yalanları, çarpıtmaları esir alıyor. Adamların işi gücü yalan. Yaşı 35'in altındaki gençlerimiz eski Türkiye'yi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterinde kavrayamayabilir. 

Ülkemizdeki resmi özel okul sayısını 50 binden 90 bine çıkarmışız. Dikkat edin, bekleriz ki siyasi rakiplerimiz bunu 100 bine çıkarma taahhüdüyle karşımıza gelsin.

Bazıları saf saf soruyor 'Ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?' Ya Allah'tan korkun ya! Biz rabbimizin emrine bir defa iktika etmişiz. Asla ayrım diye bir şey yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarının siyahıyla beyazıyla Türküyle Kürdüyle hepsi bizim kardeşlerimiz.'

Ayrıntılar geliyor...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü