HDP'li vekil: Erdoğan da Çiller gibi tarihe gömülecek!

'HDP yüzlerindeki maskeyi düşürdüğü için AKP bu kadar tutuşuyor'
HDP'li vekil: Erdoğan da Çiller gibi tarihe gömülecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Van Milletvekili Lezgîn Botan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. DİHA'nın haberine göre, "Kürtler her yerde direniyor. Sur'da, Silopi'de, Gever'de, Cizre'de ve Rojava'da direniyor. AKP'yi çılgına çeviren de budur işte" sözlerini kullanan Botan, HDP'li vekillerin asla dokunulmazlıklarının arkasına sığınmayacaklarını vurguladı.

 

Bölge kentlerin yerle bir edildiği bir durumda kendi dokunulmazlıklarını düşünecek durumda olmadıklarını belirten Botan şöyle devam etti: "Biz yargılanmaya hazırız, istedikleri gibi dokunabilirler bize. Bizim yüzümüz ak. Biz yüz kızartıcı bir şey yapmadık. Yolsuzluk yapmadık, tecavüz yapmadık, Halkın canına malına el uzatmadık, İftira atmadık, Biz sadece siyasi fikirlerimizi açıklıyoruz. Yanlış veya eksik olabilir, birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Bundan dolayı halkımıza verebileceğimiz bir hesabımız varsa veririz."

 

'ÇİLLER GİBİ TARİHE GÖMÜLECEK'

 

Botan, "AKP'nin paçaları tutuşuyor. Acaba dokunulmazlıkları kaldırırsak her ne kadar yargı elimizde de olsa, hakka hukuka bağlı bir savcı çıksa, bizi sorgulasa ne olur diye düşünüyorlar" dedi.

 

Botan, "Erdoğan'ın da düşeceği zamanlara az kaldı. Tansu Çiller'i hatırlayın ondan şimdi eser yok. Tansu Çiller ve çevresi tarihe gömüldü. O dönemin faşist çeteleri kurumlarıyla partileriyle çöktüler" diye konuştu. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü