Hollandalı Türkolog, Erdoğan’ı protesto için ödülünü iade ediyor!

Hollandalı Türk dili ve kültürü uzmanı Prof. Dr. Eric-Jan Zürcher, Türkiye tarafından kendisine verilen yüksek onur ödülünü, Erdoğan’ın 'diktatörce yönetimini protesto etmek için' iade edeceğini açıkladı.
Hollandalı Türkolog, Erdoğan’ı protesto için ödülünü iade ediyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hollandalı Türk dili ve kültürü uzmanı Prof. Dr. Eric-Jan Zürcher, Türkiye tarafından kendisine verilen “yüksek onur ödülünü” iade edeceğini açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Zürcher, bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “diktatörce yönetimini protesto etmek için” aldığını söyledi.

Zurcher, geçmişte Erdoğan konusunda uyarılarda bulunan laik kesimi dikkate almadığını belirterek, “Onlar haklı çıktı. Ben yanıldım” dedi.

Zurcher, NRC’deki makalesinde, Türkiye’nin 2002-2006 arasında Avrupa yönünde bir gelişme gösterdiğini ancak 2007’den itibaren bunun tersine döndüğünü belirtti.

Türkiye’nin artık AB’den kopma eğiliminde olduğunu belirten Zurcher yazısında, laik Türkiyelilerin Erdoğan’la ilgili kaygıları olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın AB’ye üyelik sürecini içerdeki muhalifleri saf dışı etmek etmek ve toplumda giderek İslam’ın rolünü artıracağı” uyarılarını ciddiye almadığını belirtti.

Bu uyarıları o zaman, “dar görüşlü korkutma propagandası” diye değerlendirdiğini anlatan Zurcher, “Ama ben yanılmışım. Onlar (laik Türkiyeliler) haklıymış. Şimdi, bulunduğumuz noktaya bir bakın. Neredeyse on tane seçim kazanmış Erdoğan’ın geldiğini noktaya bakın” dedi.

Hollandalı Türkolog, ödülü “kibarca” paketleyip, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’ne göndereceğini belirtti

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü