Nazlıaka’ya gazeteciyi tehdit etmekten fezleke!

CHP’den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında fezleke yazıldı.
Nazlıaka’ya gazeteciyi tehdit etmekten fezleke!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gazeteci Talat Atilla, kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü Aylin Nazlıaka'dan şikayetçi olmuştu. Yurt'tan Serkan Güler'in haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Talat Atilla’yı tehdit ve hakaret ettiği iddiaları ile ilgili harekete geçti. Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Adalet Bakanlığı’na fezleke yazdı. Bakanlık da Nazlıaka’nın dokunulmazlığının kaldırılma fezlekesini TBMM’ye gönderdi. Bir basın mensubunu tehdit etmekten dolayı bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebi Cumhuriyet ve basın tarihinde ilk kez gerçekleşiyor.

 

Atilla: Her şey ortaya çıkacak!

Yurt’un sorularını yanıtlayan gazeteci Talat Atilla şöyle konuştu; “Fezleke ile ilgili şu aşamada derinlikli bir değerlendirme yapmam uygun değil ama mahkeme aşamasında tereddüde yer bırakmayacak şekilde her şeyin ortaya çıkacağını söyleyebilirim. Nazlıaka, haberi yaptığım günün akşamında beni tehdit etti. Tehdit etmenin geçerli ve sağlıklı bir yöntem olmadığı bu olayla yeniden ortaya çıktı. Tehdit işe yaramış olsaydı, bu haberi 2,5 ay fikri takip yaparak devam ettirmezdim.”

 

Ne olmuştu?

Gazeteci Talat Atilla’nın, “TBMM’de bir Milletvekili Atatürk’ün fotoğrafını duvardan indirdi” haberinden sonra CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı cep telefonundan arayarak tehdit etmiş, Talat Atilla’da bu tehdit üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek Nazlıaka’dan şikâyetçi olmuştu. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü