Özgecan Aslan davası başladı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması için kadınlar Tarsus'a geldi.
Özgecan Aslan davası başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Özgecan Aslan cinayeti tüm Türkiye'yi yasa boğmuş, Avrupa basınında da geniş yer bulmuştu. Bugün ilk duruşma yapılacak. Türm Türkiye nefesini tuttu ve davanın sonucunu bekliyor. İleri'den Rıfat Doğan gelişmeleri aktarıyor;

 

Güncelleme 18.24

Sanık Suphi Altındöken'in avukatı müvekkiline yönelik sosyal medyada karalama kampanyası başlatıldığını ve linç edildiğini önü sürdü. Avukat, "Yaşanan olay bahane edilerek mevcut düzene isyan etme bahanesi yaratılmış ancak kadın cinayetleri bu ucuz gösteri nedeniyle Özgecan olayından sonra artmıştır" dedi. Necmettin Altındöken'in tahliyesini istedi.

Güncelleme 18.21

Savcı, Baro ve kadın derneklerinin davaya katılma taleplerinin reddedilmesini istedi.

Güncelleme 17.15

Sanık Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken ; Suphi şiddete meyilliydi. Anne baba fark etmezdi.  Babasını dövdüğünü gözlerimle gördüm.

Güncelleme 17.05

Sanık Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken: Eşimden sürekli darp gördüm. Altı yedi yıl boyunca hep şiddet gördüm. Çocuğum için sustum. Hep sustum. Eşimin başka kadınlarla ilişkisi oldu. Sosyal medyada bu yönde mesajlarını görürdüm. Suphi benden bütün mesajları silmemi istedi. Telefonu zor durumda kaldığım için satmak zorunda kaldım. Anlık cinnetlerinden korkmuşumdur. Psikolojik tedavi gördüm. Yemek yok. Uyku uyuyamıyorum.

Güncelleme 17.02

Avukat Yıldız Koca; Suphi'nin kıyafetlerinde yırtık var mıydı? 

Neslihan Altındöken; Yoktu. 

Avukat; Koltuk kılıflarında var mıydı

Altındöken; Onları kayınbabam attı. Kan olup olmadığını görmedim.

Güncelleme 16.58

Sanık Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken: Gece eve gelmedi. Bir gün sonra sabah 7'de eve geldi. İfade verdik geldik dedi. Ben gideyim bir tanık bulayım dedi. Avluda gördüm. Eve bir daha gelmedi. Yüzünü bir daha görmedim.

Güncelleme 16.54

Suphi Altındöken, Osman Taş'ın kendisini gördüğünü iddia etti. Taş bunu reddetti.

Güncelleme 16.46

Suphi Altındöken: Ben cesedi yakmadım. Benim ilgim yok.

İki elini kestim. Arabanın içi karanlıktı. Kan aktığını görmedim. İki eli poşete koyup tuvalete götürdüm.

Avukat: Sen Neslihan'a çabuk bunları yıka dedin mi

Suphi Altındöken: Öyle bir şey demedim 

Avukat: İfadende var ama demişsin.

Suphi; Demiş olabilirim. Bilmiyorum

Savcı: Kırmızı saplı bıçağı sen mi kullandın?

Suphi: Ben sarı saplı bıçağı kullandım.

Savcı: Niye bıçak taşıyorsun? 

Suphi: Otogarda bazen çok bekliyoruz. Arkadaşlarla karpuz alıyoŕuz. Onun için.

Savcı: Sen Özgecan'ı boğazını bıçakĺadığında üzerinde bluz var mıydı? Sonra neden olay yerinde bulundu? 

Suphi: Bilmiyorum efendim.

Amca Yaşasın Aslan: 122 gündür cehennem ateşinde yaşıyoruz. Özgecanlar adına aile adına öyle bir karar istiyorum ki dünyaya örnek olsun. Caniler bu karardan korksunlar. Öyle bir karar istiyorum ki herkes mutlu ve huzurlu yaşasın. Sabahtan beri bir şey anladım bunlar daha önce de böyle cinayetler işlemiş. Planlamışlar her şeyi. Ben Tarsus bölgesinde bir inceleme yapılmasını ve bunlara ait cinayetlerin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bu kişiler son derece pişkin son derece profesyonelce olayı anlatıyorlar. Mahkemenizden örnek bir karar bekliyoruz.

Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken SEGBIS sistemiyle tanık olarak ifade veriyor: Bu olayla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Kavga olarak biliyordum. Jandarmada ifade verdim. "Bir kız kayıp eşin de ortalıkta yok" dediler ben yıkıldım. Bana nöbetçi araba olacağını söyledi. Ben de aramıştım. Geleceğim dedi. Gelmedi. Sonra geldi. Yüzünde morluklar çizikler vardı. Yine bir hafta önce kamyon şoförüyle kavga etmişti. Eli kanlıydı. Eve geldiğinde eli kanlıydı. Gömleği kanlıydı. Kavga ettiğini söylemişti. Elini yüzünü yıkadı. Bana şu kıyafetlerimi yıka dedi. Ben de makineye attım.  Fatih'in yanına gidiyorum dedi. Gitti. Aradan bir zaman geçti. Merak ettim. Mesaj attım. Cevap verdi. Hastaneye götürüyoruz dedi.

Tanık Osman Taş: Kendi aracımla Fatih'i aldım. Oturduk. İçtik. Ben kalktım. Sonra Fatih beni aradı bir arkadaşın yanına götür dedi. Sonra tekrar aradı ve 5 TL'lik benzin istedi. Üniversitenin oraya gittim. Otobüsün yanına gittim. Benzini Fatih'e verdim. Fatih ben de geleceğim dedi. Onu da alıp gittim. Ona sordum ne oldu diye. Fatih bana Suphi için "başı belada" dedi.

Avukat Efkan Bolaç: Sen hiç benzinle çalışan otobüs minibüs gördün mü?

Taş: Benim o an hiç aklıma gelmedi. Bilemezdim.

Bolaç: Bunların daha önce mazot kaçakçılığı yaptığını biliyor musun?

Taş: Hayır

Güncelleme 15:20

Avukat Genç:  Özgecan'ın genital bölgesi yanmış. Neden yüz bölgesınde ikinci dereceden yanık varken genital bölge tamamen yanmıştı?

Gökçe: Ben maktulu görmedim.


Güncelleme 15:15

Avukat Sabahat Genç Fatih Gökçe'ye sordu; Suphi senden yanına gittiğinde niye bıçak istedi? Siz zaten bıçaklandığını ve öldüğünü belirttiniz.

Gökçe; Bilmiyorum. 

Avukat Genç; niye yarım saat boyunca telefonunu kapattın? Bu olaydan kurtulmak istiyordun niye kapattın. Kimseye haber vermedin.

Gökçe; Sadece kurtulmak için kapattım. 

Avukat Genç: Çaresizsen niye baba çağırınca gittin.  Suphi senin tecavüz ettiği yönünde ifade veriyor. Seni niye suçlasın?

Gokce; Suphi tecavüz etmiştir. Ben yapmam.


Güncelleme 15:10

Necmittin Altındöken; Hiçbir şey hatırlamıyorum. Bıçağı kimin verdiğini bilmiyorum. 

Avukat Işıl; Fatih sizi niye suçluyor. 

Baba Altındöken; Bilmiyorum. Suphi'nin yüzündeki çizikleri görmedim


Güncelleme 15:06

Avukat Akarkarol: Evin önünde ne yapalım, boğazını kestiniz mi diye konuştunuz mu?

Necmettin Altındöken: Ben orada yoktum. Evdeydim


Güncelleme 15:02

Avukat Işıl Akarkarol; Arabanın başında mı bekliyordunuz? 

Baba Altındöken: Ben Poyraz Karayel dizisini izliyordum.


Güncelleme 14:52

Avukat Sevim Küçük Suphi Altındöken'e soruyor: Özgecan'ı Fatih'in yaktığını söylüyorsun ama o öyle demiyor. Senin yaptığını söylüyor. 

Altındöken: Yakan ben değildim. Fatih benzini döktü.


Güncelleme 14:50

Hakim: Kan kokusunun Farkına vardıysan niye polis imdatı aramadın? 

Fatih Gökçe; Bilmiyorum başkanım. Aklıma gelmedi.


Güncelleme 14:45

Fatih Gökçe kendisinin Özgecan için hastaneye götürelim önerisine Suphi'nin 'zaten öldü' yanıtı verdiğini söyledi.


Güncelleme 14:32

Gökçe: O gece Suphi yakalanmış, ben ise eve gittim. Sabah kalktım bir sürü telefon araması vardı. Babası aradı. Gökçe, baba Altındöken'in kendisine bizim verdiğimiz şekilde ifade ver dediğini aktardı.


Güncelleme 14:30

Hakim, sanık Suphi Altındöken'e dönerek "Bir rahatsızlık mı var. Niye sürekli gülüyorsun" dedi.


Güncelleme 14:20

Fatih Gökçe yerde bir çakı bulduğunu kendisinin de Osman'ı arayip 5 TL'lik benzin istediğini söyledi. Osman gelir gelmez benzini bırakır bırakmaz kaçtığını söyleyen Gökçe, Suphi'nin kendisinden bıçak istediğini ve yine kendisine 'akıllı ol yukarıda otur' dediğini aktardı. Yarım saat sonra babası Necmittin Altındöken'in kendisini aradığını ve gittiğini söyledi.

Gökçe evlerinin oraya gittiğini arabanın başında kimse olmadığını 5 dakika sonra oğluyla babasının geldiğini kendisinin babaya 'polise gidelim' dediğini söyledi. Suphi'nin o arada babaya 'cesedi parçalayalım' dediğini babanın ise bunu kabul etmediğini ve kokar dediğini halıya sarıp yüksek bir yerden atalım şeklinde konuştuğunu söyledi.


Güncelleme 14:15

Fatih Gökçe devam ediyor.
Gökçe olay günü arkadaşıyla bira içtiklerini Ramazan diye bir bakkal arkadaşına gittiğini belirtti. 20.30 gibi Suphi'nin kendisini aradığını ve 5 TL'lik benzin istediğini daha önce de böyle pis isteklerinin bulunduğunu söyledi.

Gökçe Tarsus'ta olmadığını söylemesine rağmen Suphi'nin tekrar aradığını ve gelmesi yönünde ısrar ettiğini belirtti. Suphi'nin tekrar aradığını ve gelmeyeceğini birini arayıp yanına gelmesini istedi. Gökçe arkadaşı Osman ile Suphi'nin olduğu yere gittiğini, Suphi'nin kan içinde olduğunu belirterek Suphi'nin kendisine bana biber gazı sıktıklarını ve soymaya çalıştıklarını belirttiğini söyledi.


Güncelleme 14:07

Hakim: O kadar gezdiniz nasıl fark etmedin? 

Baba Altındöken: Allah belamı versin. Benim de çocuğum var. Bilmiyorum


Güncelleme 14:04

Baba Altındöken okunan ifadeyi kabul etmedi ve doktorun kendisini darp ettiğini iddia etti. Dokturun kendisini jopla dövdüğünü öne sürdü

Baba da ağlamaya başladı


Güncelleme 13:47

Altındöken: Biz bir  köye gittik. Ankara yoluna girdik. Suphi sinyal verdikten sonra U dönüşü yaptı tekrar geri geldi. Fatih önce durdu sonra Suphi yanında durdu. Arkada jandarma vardı. Biraz ilerledik jandarma durdurdu. Kanı gördü ve bana sordu 'bu ne diye' ben bilmiyorum dedi.

Baba Altındöken oğlu Suphi'nin jandarmaya önce 'tavuk kestim' dediğini sonra da 'biriyle kavga ettim' diye konuştuğunu aktardı.

Hakim Altındöken'i sürekli alakasız şeyler anlatıp durma diye uyarıyor


Güncelleme 13:45

Suphi Altındöken'in babası Necmittin Altındöken savunma yapıyor. Baba, oğlunun kendisini aradığını sonra telefonu kapattığını aradan 10 15 dakika geçtikten sonra arabayla geldiğini, oğlunun kendisine ben Fatih'in köyüne gideceğim dediğini aktardı.

Altındöken "Oğlum benden sürekli para alırdı. Bir ara maaş kartımı aldı üç ay boyunca parasız gezdim. Yine parasız gezmesin diye oğlum Suphi ile birlikte köye gitmeye karar verdim. O ara Fatih geldi. O gitti. Ben eve çıktım. Bir çay içtim" dedi.

Hakim o arada sordu: Kan kokusu almadın mı? 

Baba Altındöken: Hayır


Güncelleme 13:35

Duruşma başladı. Fatih Gökçe savunmasını yapıyor. 

Gökçe sonra konuşacağım diyip savunmasını yarıda kesti.


Güncelleme 12:00

Altındöken Kayseri Barosu'ndan bir avukatın sorusu üzerine Fatih'in kemerini sıktığını ve fermuarını çektiğini ancak tecavüz edip etmediğini bilmediğini söyledi.

Altındöken başka bir avukatın sorusu üzerine "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Ben de çocuk sahibiyim" dedi.

Saat 13.30'a kadar ara verildi. Sanıklar arada birbirleriyle görüşmesinler diye ayrı yerlerde tutulacak.


Güncelleme 11:52

Üye hakim: Bana biber gazı sıkılmadı diyorsun ama şimdi sıkıldı diye konuşuyorsun.

Altındöken: Yüzüme sıkmadı. Arkamdan sıktı. Beni anlayamadınız.


Güncelleme 11:50

Savcı sanık Altındöken'e soruyor: Eğer gideceği yere gitmek için anlaştıysanız neden sana saldırmak istesin? 

Altındöken: Bilmiyorum. Onu da siz araştırın. Benim alnım açıktır.


Güncelleme 11:45

Mahkeme heyeti, avukatların silahlı polis ve jandarmanın dışarı çıkarılması talebini, polis ve jandarmanın silahlı şekilde salonda bulunmasının 6136 sayılı Kanuna uygun olduğu gerekçesiyle reddetti.


Güncelleme 11:30

Suphi Altındöken: Bıçağı Özgecan'ın boğazına bir kaç kez sokup çıkardım. Hırıltı gelince bileklerini kestim.


Güncelleme 10.41

Olaydan sonra Jandarma Karakoluna götürüldüklerini ancak serbest bırakıldıklarını belirten Altındöken, Fatih'in kendisine "Bu olayı kimseye anlatırsan aileni kaçırırım. Sen beni yakarsan ben de seni yakarım" dediğini söyledi.

Güncelleme 10.32

Altındöken Özgecan'ı yakma anını anlatıyor. Fatih'e 'bırak bacanak yakmayalım' dediğini söyleyen Altındöken kendisini dinlemediğini söyledi.

 

Güncelleme 10:10

Davanın bir numaralı sanığı Suphi Altındöken savunma yapıyor.

Altındöken Özgecan'ı bayıltıktan sonra Fatih diye bir arkadaşını aradığını ve onunla birlikte bir arabayla kızı alarak götürdüklerini belirtti. Fatih'in  kendisine sen eve git. Kimse şüphelenmesin dediğini söyledi. Babasıyla evin sokağına giren Altındöken daha sonra eve geçtiklerini söyleyen Altındöken eşinin çizikleri görmesi ve ne oldu diye sorması üzerine kendisinin de her zaman ki gibi kavga. Ne olacak dediğini aktardı.

Altındöken Fatih'in arabadan indiği sırada kemerini sıktığını ve fermuarını çektiğini belirterek Fatih'in baygın halde olan Özgecan'a tecavüz ettiğini kaydetti.

Güncelleme 09:45

Dava iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

Güncelleme 09:30

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav duruşma öncesi konuştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı vahşice öldüren iki zanlının yargılandığı dava Tarsus Adliyesi'nde başlıyor.

Aslan'ın ölümüyle ilgili dava için adliyenin önünde toplanan kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto ediyor. Adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Tarsus Kadın Platformu bulunuyor.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili katil zanlıları tutuklu minibüs şoförü 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianameyi 15 Nisan'da kabul eden Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları bugün yargılamaya başlayacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü