Özgür Özel: AKP’de sarsıcı istifalar duyabiliriz!

Özgür Özel 'AKP’nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda. İçeride görünenden çok daha büyük bir yarık olduğu ortada. Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz..' dedi.
Özgür Özel: AKP’de sarsıcı istifalar duyabiliriz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz” dedi.Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevini bıraktığını, yerineyse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun atandığını açıklamıştı.

Ala’nın istifasının nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmazken, Reuters haber ajansı kararı arka arkaya terör saldırıları ve darbe girişimine bağlamıştı.
‘AKP’nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda’

Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’e konuşan Özel dünyanın herhangi bir ülkesinde görev yapıyor olsaydı şimdiye kadar Ala’nın 20 kez istifa etmiş olacağını savundu: “Son bir yılda gerçekleşen bombalı saldırılardaki sorumluluğunu biz CHP olarak defalarca anlattık. Bunların tamamında Efkan Ala’nın içişleri bakanı olarak istifa etmesi gerekirdi.”

AKP’nin, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden önce ülkeyi kötü yönettiğini vurgulayan Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Burada hükümet açısından da ciddi bir meşruiyet krizi ile karşı karşıyayız. Bu hamleler toplumda yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan hamleler. Ama bunun yeterli olacağını düşünmüyoruz.”

Özel ayrıca, Ala’nın istifasının çok manidar olduğunu da savundu: “Basit bir istifa değil. AKP’nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda. İçeride görünenden çok daha büyük bir yarık olduğu ortada. Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü