'Şemdinli kuşatıldı' haberi asılsız çıkınca istifa etti!

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu.

İddia sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Hükümete yakın medyada yer alan iddialara göre 2800 PKK militanı Şemdinli'yi kuşatmak üzere harekete geçtiği..

Bu iddia üzerine AKP'li Şamil Tayyar, "Milli Savunma Bakanımızla konuştum,Şemdinli'nin kuşatıldığı iddiasının doğru olmadığını, her türlü duruma karşı tedbirli olduklarını söyledi" diye tweet attı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de "Şemdinli haberinin doğruluğundan daha önemlisi hükümete yakın bir gazetenin yayın yönetmeninin bu konularda yazdıklarının ciddiyeti" ifadelerini paylaştı.

FERHAT ÜNLÜ İSTİFA ETTİ

Şemdinli iddiasını Haber Analiz programında dile getiren Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ise programın ardından bilginin yanlış olduğu gerekçesiyle TVNet'ten istifa ettiğini açıkladı. Ünlü Twitter'dan şunları yazdı:

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü