Şırnak’ta özel harekatçıların girdiği binada patlama!

Şırnak Bahçelievler Mahallesi’nde özel harekatçıların girdiği binada sabah saatlerinde patlama meydana geldiği iddia edildi.
Şırnak’ta özel harekatçıların girdiği binada patlama!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DİHA’nın iddiasına göre,  zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla aralıksız taranan mahallelere yönelik saldırılar sürerken, sabah saat 05.00 sularında Bahçelievler Mahallesi’nde bir binaya özel harekatçıların girdiği sırada patlama meydana geldi.

 

Yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde DİHA, devlet güçlerinin karargah olarak kullanmak için girdiği evin YPS/YPS-JIN (Sivil Savunma Birlikleri-Kadın Birlikleri) üyeleri tarafından patlatılmasıyla çöken binanın enkazında özel harekatçıların kaldığını söyledi.

 

Bölgeye Şırnak Askeri Hastanesi’nde çok sayıda ambulans gönderilirken, enkaz altında kalan özel harekatçıların ambulanslarla bölgeden alındığı bildirildi.

 

Binadaki patlamanın ardından girdikleri alandan geri çekilen devlet güçleri, mahalleyi aralıksız şekilde obüslerle vurmaya başladı ve çok sayıda evde yangın çıktı. Yine mahalle çevresinde devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

 

Kente yönelik bombardımanın yoğunlaştığı bir başka nokta ise Yeni, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahalleleri. Özellikle Yeni Mahalleye yönelik obüslerle iki gündür bombardıman gerçekleştirilirken, söz konusu mahallelerde çatışmalar devam ediyor.

 

Kent üzerinde İHA ve helikopter hareketliliği ise devam ediyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü